Foto: Shutterstock
Anglijas devītās līgas futbola kluba "Wisbech Town" vārtsargs ir atkārtojis leģendārā Pītera Šiltona kluba spēļu rekordu un var labot vienu no izcilākajiem panākumiem pasaules futbolā, vēsta BBC.

47 gadus vecais "Wisbech Town" vārtsargs Pols Bestoks Anglijas klubos ir aizvadījis 1249 spēlēs, un, ja izies laukumā sestdienas mačā, viņš kļūs par absolūto Anglijas rekordistu.

"Man futbolā neizdevās tikt pie tādiem sasniegumiem, kādus vēlējos," saka Apvienoto grāfistu līgas pirmās divīzijas kluba vārtsargs. "Taču pietuvoties šādam rekordam – par to es nekad nebiju pat uzdrošinājies sapņot!"

Bestoka profesionālajai karjerai, ko viņš iesāka "Coventry City" jauniešu komandā un ar uzvaru Anglijas Futbola federācijas junioru kausā, svītru savulaik pārvilka ceļgala trauma, un arī 1249. maču viņš aizvadīja ar nelielu savainojumu, ko guva autoavārijā. "Kad tuvojas šādas spēles, tu visu laiku domā par to, ka tik negūt traumu, bet otrdien es izraisīju nelielu avāriju," viņš stāsta. "Mana pirmā doma bija par otru mašīnas vadījušo sievieti, bet ar viņu viss bija kārtībā, tad es sāku domāt, "ak dievs, vai neesmu cietis es"? Tas ir kā pēdējiem spēkiem šķērsot finiša līniju, jo šī nedēļa, ja neskaita to avāriju, var kļūt par vienu no labākajām manā mūžā!"

Topošais rekordists gan atzinies, ka pavisam nesen vēl bija gatavs atvadīties no sporta, pat atsakoties no Šiltona sasnieguma atkārtošanas, bet viņu pārliecinājis komandas galvenais treneris Gerijs Sečels. "Pirms nedēļas biju jau gatavs aiziet, jo futbols man bija galīgi apnicis," saka Bestoks. "Sečels pārliecināja, ka man tas ir jāizdara."

Savas 30 gadus ilgās futbola karjeras laikā Bestoks ne reizi nav pārstāvējis vadošo līgu klubus, bet īsu laiku nospēlējis Malizijā. Visilgāk viņš pārstāvējis "Boston United" komandu, kuras līdzjutējiem joprojām ir elks.

Ja Bestoks labos klubu spēļu rekordu, Šiltonam joprojām paliks pasaules rekords oficiālo spēļu skaita ziņā – ieskaitot mačus Anglijas izlasē, viņš piedalījies kopumā 1391 spēli. Ar 125 spēlēm valstsvienībā leģendārais vārtsargs ir arī Anglijas izlases rekordists. Šiltona karjera futbolā ilga no 1966. līdz 1997. gadam, kad 48 gadu vecumā viņš no sporta atvadījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!