Foto: AFP/Scanpix
Futbolista karjeru nolēmis beigt bijušais Anglijas izlases uzbrucējs, "Stoke City" spēlētājs Maikls Ouens, vēsta britu masu mediji.

33 gadus vecais uzbrucējs punktu teicamajai futbolista karjerai pieliks pēc šīs sezonas.

Anglijas izlases rindās Ouens aizvadījis 89 spēles un guvis 40 vārtus. Anglijas izlasē Ouens ienāca vēl pavisam jauns būdams – pirmajā spēlē viņam bija tikai 18 gadi un 59 dienas, un Ouens joprojām ir visu laiku jaunākais debitants Anglijas izlasē. Spilgtākie momenti valstsvienības rindās noteikti ir gūtie vārtu 1998.gada Pasaules kausa pusfināla spēlē pret Argentīnu (18 gadu vecumā) un "hat trick" mačā pret Vāciju 2001.gadā. Pēdējo maču Anglijas izlasē Ouens aizvadīja 2008.gadā.

Lai gan Ouenu uzskatīja par vienu no mūsdienu talantīgākajiem angļu futbolistiem, 100 spēļu robežu valstsvienības rindās viņam neizdevās sasniegt. Ouens karjeras laikā izpelnījies daudz atzinību, tomēr vairāki futbola speciālisti uzskata, ka pilnībā savu talantu Ouens neparādīja. Viens no galvenajiem iemesliem noteikti ir daudzie savainojumi, kas viņam traucējuši karjeras pēdējos gados.

Profesionālā futbolista karjeru Ouens iesāka "Liverpool" klubā, kuram uzticams bija no 1996. līdz pat 2004.gadam. Kopumā Liverpūles komandā Ouens aizvadīja 297 spēles un guva 158 vārtus. Vēlāk viņš spēlēja "Real Madrid", "Newcastle United" un "Manchester United" rindās. Šīs sezonas sākumā "Manchester United" izīrēja Ouenu "Stoke City" komandai, kuras rindās gan aizvadījis vien sešas spēles premjerlīgā, nākot uz maiņu.

2001.gadā Ouens ieguva prestižo "Ballon d'Or" balvu kā pasaules labākais futbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!