Foto: AP/Scanpix

Cīņu par vietu UEFA Čempionu līgas finālā futbolā šodien uzsāk Spānijas čempionāta līdervienība Madrides "Atletico" un angļu klubs Londonas "Chelsea".

Mačs no Madrides sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika un to tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB).

"Atletico" un "Chelsea" komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās 2012.gada UEFA Superkausa spēlē, kad pārāki ar 4:1 bija spāņi. "Atletico" komanda joprojām šīs sezonas Čempionu līgā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Bet 2009./10.gada sezonā vienības atradās vienā Čempionu līgas apakšgrupā. Londonā angļu komanda sagrāva "Atletico" futbolistus ar 4:0, bet Spānijā tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts 2:2.

Līdz šim Londonas klubs Čempionu līgas finālu sasniedzis divas reizes - 2008.gadā, kad finālā pēcspēles sitienos piekāpās citam angļu klubam Mančestras "United" un 2012.gadā, kad pēcspēles sitienos pārspēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern". Tikmēr "Atletico" komanda līdz finālam tikusi vien 1974.gadā, kad piedzīvoja zaudējumu pret "Bayern".

Angļu klubam šajā spēlē nepalīdzēs serbu aizsargs Braņislavs Ivanovičs, kurš ir diskvalificēts, bet uz jautājuma zīmes ir viens no komandas līderiem beļģis Edens Azārs, kurš ilgāku laiku iedzīvojies kājas savainojumā.

Tikmēr mājinieki cīnīsies savā spēcīgākajā sastāvā, visticamāk, spēlēt varēs arī nesen traumu sadziedējušais turks Arda Turans.

Zīmīgi, ka "Atletico" kluba pamatvārtsargs ir beļģis Tibo Kurtuā, kurš atrodas "Chelsea" vienības īpašumā jau trīs sezonas, taču prakses nolūkos tiek izīrēts. Sākotnēji izskanēja informācija, ka Kurtuā nedrīkstēs spēlēt pret Londonas komandu, bet tagad vienības vienojušās, ka futbolists drīkstēs doties laukumā. Šobrīd 21 gadu vecais vārtsargs tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem savā pozīcijā pasaulē.

Rīt otrajā pusfināla zarā tiksies Spānijas klubs Madrides "Real" un Vācijas čempionvienība Minhenes "Bayern".

Pusfināla atbildes spēles paredzētas 29. un 30.aprīlī, bet finālā iekļūs uzvarētāji divu maču summā.

Turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!