Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pieredzējušais treneris Brūss Arena atkāpies no ASV futbola izlases stūres, piektdien paziņoja speciālists.

Kā vēstīts, amerikāņi 2018.gada Pasaules kausa Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) atlases piektā posma noslēdzošajā mačā otrdien ar 1:2 izbraukumā piekāpās pastarītei Trinidādas un Tobāgo izlasei. Līdz ar zaudējumu ASV pirmo reizi kopš 1986.gada netika uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pašlaik 66 gadus vecais Arena pie ASV izlases stūres stājās pērnā gada decembrī, bet iepriekš viņš valstsvienību vadīja arī no 1998. līdz 2006.gadam, ar to 2002.gada Pasaules kausa finālturnīrā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam.

Pirms desmit gadiem Arena amatu zaudēja pēc tam, kad ASV izlase Pasaules kausa finālturnīrā Vācijā nepārvarēja grupu kārtu. Tolaik Arenu amatā nomainīja Bobs Bredlijs, kura vietā 2011.gadā stājās Jirgens Klinsmans.

Klinsmans vadībā amerikāņi kvalifikācijas noslēdzošo ciklu iesāka ar diviem zaudējumiem un vācietis pērnā gada novembrī tika atbrīvots no amata.

Klubu futbolā Arena piecas reizes ir kļuvis par Amerikas Futbola līgas (MLS) čempionu, trīs reizes to izdarot ar Losandželosas "Galaxy", bet divas reizes ar Vašingtonas "United" komandu. Viņš trīs reizes atzīts arī par MLS sezonas labāko treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!