Foto: AFP/Scanpix
Līdzīgi kā citas sporta spēļu komandas, arī Nīderlandes futbola čempioni Amsterdamas "Ajax" svinīgās parādes laikā nav nosargājuši iegūto trofeju bez saskādēšanas, ziņo Nīderlandes masu mediji.

Braucot autobusā pa Amsterdamas ielām, "Ajax" vārtsargs Mārtens Stekelenburgs turējis virs galvas iegūto trofeju (sudraba šķīvi), bet vienā no epizodēm viņš aizķēris vadus un šķīvis nolidoja zemē. Aizmugurē braucošais autobuss skāra trofeju, bet pēc tam kāds līksmojošs fans to nogādāja atpakaļ "Ajax" komandai.

"Ajax" svētdien 30.reizi kluba vēsturē kļuva par Nīderlandes čempionvienību, izšķirošajā spēlē ar 3:1 pieveicot savus tuvākos sekotājus "Twente".

Pēdējā laikā dažādas ķibeles notikušas ar izcīnītajām trofejām.

Svētdien pēc Latvijas kausa izcīnīšanas "Ventspils" futbolisti svinībās nolauza kausa augšpusē esošo Latvijas Futbola federācijas (LFF) logo.

Bēdīgs liktens piemeklēja Šveices hokeja čempionu kausu, kuru svinībās sasita "Davos" hokejisti, kas 30. reizi kļuva par valsts čempioniem. Līdzīgs liktenis bija arī otrai vecākajai hokeja tofejai Špenglera kausam, bet nesen uzvarētāju parādē no autobusa izcīnīto Spānijas Karaļa kausu nometa "Real Madrid" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!