Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā pēc otrdien notikušajām grupu turnīra priekšpēdējās kārtas spēlēm vietas astotdaļfinālā sev nodrošināja "Benfica" un Minhenes "Bayern".

UEFA Čempionu līgas futbola turnīra B grupas spēlē Itālijas klubs Milānas "Inter", kas jau otrdien pirms mača nodrošināja sev iekļūšanu nākamajā kārtā, izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Turcijas vienību "Trabzonspor".

Spēles rezultātu 18.minūtē atklāja "Inter" spēlētājs Rikardo Alvaress, bet pēc piecām minūtēm "Trabzonspor" rezultātu izlīdzināja, kad precīzs bija Hails Altintops. Turpinājumā aktīvāki laukumā izskatījās turki, taču rezultāts tā arī vairs nemainījās.

Kā zināms, otrajā grupas mačā Francijas vienībai "Lille" ar rezultātu 2:0 (0:0) izbraukumā pārspēja Krievijas komandu Maskavas CSKA, kuru pārstāv Aleksandrs Cauņa.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm pirmajā pozīcijā ir "Inter", kas garantējusi vienu nākamajā kārtā, otrajā pozīcijā ar sešiem punktiem ir "Trabzonspor", bet pa pieciem punktiem ir "Lille" un CSKA. Lai CSKA varētu iekļūt nākamajā kārtā viņiem sestās kārtas spēlē būs jāuzvar "Inter", bet "Trabzonspor" nedrīkst uzvarēt "Lille".

Tikmēr A grupas spēlē Minhenes "Bayern" no Vācijas ar rezultātu 3:1 (2:0) savā laukumā pieveica Spānijas komandu "Villarreal.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Franks Riberī, bet reizi precīzs bija Mario Gomess, kamēr "Villarreal" labā ar vārtu guvumiem izcēlās Džonotans de Guzmans.

Otrā šīs grupas spēlē Itālijas vienība "Napoli" ar 2:1 (1:1) savā laukumā pārspēja Mančestras "City" no Anglijas.

"Napoli" labā ar abiem vārtu guvumiem izcēlās Edisons Kavani, kamēr "City" labā Mario Balotello guva vienīgos vārtus.

A grupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm "Bayern" ar 13 punktiem ir pirmajā pozīcijā un nākamajā kārtā, bet astoņi punkti ir "Napoli". Tikmēr pie septiņiem punktiem tikusi "City" vienība, bet bez punktiem un cerībām iekļūt nākamajā kārtā ir "Villarrea".

C grupas līderu duelī angļu Mančestras "United" savā laukumā nospēlēja neizšķirti ar 2:2 (1:1) ar Portugāles vienību "Benfica".

Mača trešajā minūtē "United" spēlētājs Fils Džounss bumbu ieraidīja savos vārtos, bet 30.minūtē Dimitars Berbatovs kompensēja sava komandas biedra kļūdu. Otrajā puslaikā jau Darels Flečers panāca 2:1 par labu "United", bet tūlīt "Benfica" spēlētājs Pablo Aimars panāca 2:2.

Citā C grupas cīņā Šveices vienība "Basel" ar 3:2 (3:0) izbraukumā pārspēja Rumānijas vienību "Otelul Galati".

Uzvarētājiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Aleksandrs Frejs, bet reizi precīzs bija Marko Stellers, bet zaudētājiem vārtus guva Gabriels Giugriu un Liviu Antals.

C grupas kopvērtējumā pēc piecām spēļu kārtām ar deviņiem punktiem līderpozīcijās ir "Benfica" un "United", "Basel" tikuši pie astoņiem punktiem, bet "Otelul Galati" punktus nav izcīnījusi.

D grupā Madrides "Real" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (4:0) pārliecinoši uzvarēja Zagrebas "Dinamo" komandu.

"Real" labā pa diviem vārtiem guva Hosē Kallehons un Karims Benzemā, bet reizi precīzi bija Gonsalo Igvains un Mesuts Ēzils. Savukārt "Dinamo" labā vārtus guva Fatoss Bekirajs un Ivans Tomečaks.

Kamēr otrā grupas mačā starp franču Lionas "Olympique" un Nīderlandes komandu Amsterdamas "Ayax" fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0 (0:0).

D grupas kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 15 punktiem ir "Real", kas tuvākos sekotājus "Ayax" apsteidz par septiņiem punktiem. Trešajā vietā ar pieciem punktiem ir "Olympique", bet bez punktiem pagaidām cīnās "Dinamo.

Trešdien tiks aizvadītas pārējo grupu cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!