Foto: PantherMedia/Scanpix
Francijas prokuratūra veic izmeklēšanu par apstākļiem, kādos Krievija un Katara ieguvušas tiesības rīkot attiecīgi 2018. un 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrus, vēsta vietējie mediji.

Izmeklēšanu aizdomās par korupciju un vienošanos veic Francijas prokuratūras finanšu nodaļa sadarbībā ar Šveices prokuratūru, kas savukārt kopā ar ASV varas iestādēm veic izmeklēšanu attiecībā uz korupciju FIFA. Pēc izdevuma "Le Monde" rīcībā esošās informācijas, izmeklēšana tika iesākta jau pagājušogad, bet netika afišēta. Šā gada 20. aprīlī izmeklētāji Šveicē tikās ar bijušo FIFA prezidentu Zepu Blateru, kurš viņš tika nopratināts liecinieka statusā. Blatera advokāts atteicies komentēt Francijas prokuratūras darbu.

Francijas prokuratūras uzmanība saistībā ar šo divu turnīru rīkošanas tiesību piešķiršana lielākoties saistīta ar šīs valsts pārstāvjiem, kas figurē šai lietā – bijušo UEFA prezidentu Mišelu Platinī un bijušo FIFA ģenerālsekretāru Žeromu Valki. Tāpat "Le Monde" norāda, ka diskvalificēti vai atlaisti no amata saistībā ar izmeklēšanu ir jau 12 no 22 FIFA izpildkomitejas locekļiem, kas balsoja par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra rīkotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!