Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas futbola izlasē visas līnijas ir vienādi spēcīgas, tāpēc pret šādiem kompaktiem modeļiem grūti atrast "caurumus", uzskata Armēnijas valstsvienības vadošais šveiciešu speciālists Bernārs Šalands.

Abas valstsvienības, kas pašlaik gatavojas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ievadam, spēkus trešdien samēros "Skonto" stadionā.

"Radās iespēja pārbaudīt sastāvu pirms kvalifikācijas cikla sākuma, ko pieņēmām. Pret Latviju spēlēsim ar spēcīgu sastāvu, jo jāsagatavojas mačam ar Dāniju," otrdien preses konferencē izteicās Šalands. "Atsevišķiem spēlētājiem izlases rindās trūkst prakses, tomēr ar otro sastāvu necīnīsimies. Jāmācās kvalifikācijai."

"Esmu redzējis Latvijas izlases iepriekšējās divas spēles Baltijas kausā pret Lietuvu un Igauniju, esam analizējuši spēles," stāstīja Šalands, izsakoties, ka labi zina viņa dzimtenes čempionātā spēlējošos Andri Vaņinu un Edgaru Gauraču, kuri gan pašlaik cīnās ar traumām. "Latvija ir laba komanda, protams, tā nav Vācija, bet mēs neesam arī Argentīna."

Ja Latvijas futbola izlase pašlaik FIFA rangā ieņem vien 100.vietu, Armēnija atrodama augstajā 36.pozīcijā.

"Latvija ir spēcīga kā komanda, tai nav atsevišķu līniju, kas ir pārākas pār citām. Nav viegli šādu pretinieku kustināt, šādā kompaktā modelī grūti atrast caurumus, jo Latvijai labi darbojas aizsardzības četrinieks un pussargi. Latvija ir laba izlase," gaidāmos pretiniekus slavēja Šalands. "Spēlēt izbraukumā pret Latviju, protams, nav tas pats kas izbraukumā pret Dāniju, bet respektēju pretinieku, jo futbolā nav vieglu spēļu. Vēlos mačā riskēt, mums jābūt nedaudz "trakiem", taktiski jāuzņemas risks, lai sasniegtu kaut ko vairāk."

"Tomēr esmu tikai treneris - varu spēlētājiem piešķilt uguntiņu, tomēr laukumā noteikumus diktēs viņi. Ja vēlamies kvalificēties Francijā gaidāmajam finālturnīram, jāsāk spēlēt futbols, iegūstot punktus. Varam nospēlēt labi ar sastāvu, kāds šobrīd ir mūsu rīcībā. Domāju, pārbaudes mačā pirms kvalifikācijas sākuma svarīgi neielaist vārtus," teica šveicietis.

Šajā mačā armēņiem palīdzēs arī pazīstamais Vācijas bundeslīgas komandas Dortmundes "Borussia" pussargs Henriks Mhitarjans, kurš, pēc trenera teiktā, laukumā dosies sākumsastāvā.

Mačs "Skonto" stadionā sāksies plkst.20.45. To tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā zināms, Šalands, strādājot ar Šveices klubu "Zurich", UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā 2009.gada augustā divās spēlēs tikās ar Latvijas čempioniem "Ventspils", savukārt laika posmā no 2010. līdz 2011.gadam viņš vadīja Šveices augstākās līgas klubu "Sion", kuru pārstāv Vaņins.

Armēnijas nacionālā futbola izlase savā pastāvēšanas vēsturē līdz šim vēl nekad nav spējusi iekļūt Eiropas vai Pasaules futbola čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!