Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas jaunās sezonas atklāšanas mačā Londonas "Arsenal" piektdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:2) pārspēja 2016. gada čempioni Lesteras "City".

Uzvaras vārtus londoniešiem četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva franču uzbrucējs Olivjē Žirū.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja "Arsenal" staprsezonas jaunieguvums Aleksandrs Lakazets, franču uzbrucējam no soda laukuma vidus spēcīgi sitot ar galvu. Nepagāja ne trīs minūtes, kad Lesteras vienība guva atbildes vārtus, precīzi sitot japānim Šindzi Okazaki.

Spēles 29.minūtē ar spēcīgu un nekļūdīgu sitienu no vārtu priekšas Lesteras komandas uzbrukuma zvaigzne Džeimijs Vārdijs izvirzīja vadībā viesus, bet pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Denijs Velbeks izlīdzināja rezultātu. Lai gan Lesteras komandas aizsargi protestēja, uzskatot, ka bijusi aizmugure, tomēr vārtu guvums tika ieskaitīts.

Otrajā puslaikā, spēles 56.minūtē, Vārdijs pēc stūra sitiena vēlreiz izvirzīja vadībā "City" vienību, taču mača galvenie notikumi norisinājās pamatlaika pēdējās desmit minūtēs. Vispirms velsiešu pussargs Ārons Remzijs spēles 83.minūtē panāca neizšķirtu, bet trīs minūtes vēlāk Žirū pēc stūra sitiena spēcīgi sita ar galvu un izrāva uzvaru Londonas klubam. Pēdējos divos Arsenal" vārtu guvumos asistēja Šveices izlases futbolists Granits Džaka.

Iepriekšējā sezonā "Arsenal" ieņēma piekto vietu, bet Lesteras "City" ierindojās 12.vietā, lai gan sezonas gaitā bija arī uz izkrišanas robežas.

Premjerlīgas pirmā kārta turpināsies sestdien. Pērnās sezonas čempione Londonas "Chelsea" savā laukumā uzņems "Burnley", kuras rindas šonedēļ papildināja latviešu izcelsmes vārtsargs Adams Legzdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!