Foto: Reuters/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas futbolā izslēgšanas turnīra pirmajiem dalībniekiem otrdien kļuva "Arsenal", "Paris St.Germain", Madrides "Atletico" un Minhenes "Bayern".

Līdz ar šo četru komandu iekļūšanu "play off" divās grupās noskaidrojušās tās divas vienības, kas turpinās cīņu par trofeju, jo "Arsenal" un PSG spēlē A grupā, bet "Atletico" un "Bayern" cīnās D grupā.

"Arsenal" otrdien viesos ar 3:2 (2:2) pieveica Bulgārijas čempionus Razgradas "Ludogorets", lai gan pēc nospēlētām 15 minūtēm nonāca zaudētājos ar 0:2. Līdz pirmā puslaika beigām Londonas klubs rezultātu izlīdzināja, bet otrajā puslaikā tikai divas minūtes pirms paatlaika beigām uzvaras vārtus guva Mesits Ezils.

Tikmēr PSG arī dramatiskā cīņā viesos ar 2:1 (1:0) pieveica "Basel". Bleise Matuidi pirmā puslaika izskaņā guva Parizes vienībai pirmos vārtus, bet 14 minūtes pirms spēles beigām Luka Dzufi panāca izlīdzinājumu. Uzvaru un vietu astotdaļfinālā PSG nodrošināja Tomā Menjē precīzais sitiens spēles 90. minūtē.

"Bayern" sev vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja ar uzvaru viesos 2:1 (1:1) pār "PSV Eindhoven", bet abus vārtus Vācijas čempioniem guva Roberts Levandovskis. Savukārt Madrides "Atletico" savās mājās arī ar 2:1 (1:1) pārspēja "Rostov", turklāt ar diviem vārtu guvumiem izcēlās EURO 2016 labākais spēlētājs Antuāns Grīzmans. Uzvaras vārtus franču futbolists guva vien kompensācijas laika trešajā minūtē.

Sīva cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā turpinās B grupā, kurā pēc ceturtās kārtas mačiem uz "play off" kandidē "Benfica" (septiņi punkti), "Napoli" (septiņi punkti) un "Besiktas" (seši punkti), bet Kijevas "Dinamo" ar vienu punktu ir grupas pastarīte. Kārtējos mačos otrdien "Besiktas" savās mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Napoli", bet "Benfica" savā laukumā ar 1:0 pieveica Kijevas vienību.

Savukārt C grupā "Manchester City" ar 3:1 (1:1) pieveica "Barcelona", revanšējoties par oktobrī piedzīvoto sagrāvi 0:4. Lionels Mesi ar saviem 90. vārtiem Čempionu līgā izvirzīja "Barcelona" vadībā šajā mačā, bet Ilkeja Gundogana divi gūtie vārti un Kevina de Brujnes "gols" nodrošināja mančestriešiem uzvaru šajā duelī.

Citā šīs grupas spēlē Menhengladbahas "Borussia" cīnījās neizšķirti 1:1 ar Glāzgovas "Celtic", tomēr abas komandas saglabā cerības uz iekļūšanu "play off". Pirms pēdējām divām kārtām šajā grupā "Barcelona" ar deviņiem punktiem saglabā pirmo vietu, "Manchester City" atpaliek par diviem punktiem, "Borussia" ir četri punkti, bet divi punkti ir "Celtic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!