Foto: AP/Scanpix

Londonas "Arsenal" futbolisti sestdien Vemblija stadionā dramatiskā cīņā ar 2:1 (1:0) uzvarēja citu Lielbritānijas galvaspilsētas klubu " Chelsea", trešo reizi pēdējo četru gadu laikā izcīnot prestižo Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu.

"Arsenal" vienība līdz ar to uz skaistas nots noslēdza sev ne pārāk veiksmīgo sezonu, jo klubs pirmo reizi pēdējo 20 gadu laikā nespēja izcīnīt ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas turnīru, Anglijas premjerlīgas čempionātu noslēdzot piektajā vietā.

Arsēna Vengera trenētā komanda FA kausu ieguva arī 2014. un 2015. gadā, savukārt pats francūzis kļuva par visu laiku titulētāko FA kausa treneri, jo viņa vadībā "Arsenal" pie šīs trofejas tika jau septīto reizi.

Līdz šim seši FA kausi bija Džordžam Remzijam, kurš tos savulaik izcīnīja ar "Aston Villa" komandu, taču tagad Vengers viņu ir pārspējis. Savukārt "Arsenal" kluba vēsturē pie FA kausa tika 13 reizi, kas arī ir jauns rekords, jo 12 gadījumos kausu virs galvas ir cēluši arī Mančestras "United" futbolisti, to izcīnot arī pērn.

Sestdien aizvadītā spēle bija dramatisma pilna, kurā par mača varoni kļuva "Arsenal" spēlētājs Ārons Remzijs. Tieši viņš spēles 79. minūtē guva uzvaras vārtus, no soda laukuma precīzi sitot ar galvu. Zīmīgi, ka Remzijam tie bija otrie uzvaras vārti FA finālos, jo 2014. gadā viņš papildlaikā izrāva uzvaru 3:2 pret Hallas "City" komandu.

Rezultātu šajā mačā atklāja Aleksis Sančess, kurš jau ceturtajā minūtē atklāja rezultātu. Savukārt spēles 68. minūtē "Chelsea" nokļuva vēl dramatiskākā situācijā, jo par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts Viktors Mozess. Tomēr šīs sezonas Anglijas čempioni nedomāja padoties un aktīvi uzbruka, 76. minūtē šosezon rezultatīvajam Djego Koštam no soda laukuma vidus panākot izlīdzinājumu 1:1.

"Arsenal" no šoka atguvās ļoti ātri, jo trīs minūtes vēlāk ātrā pretuzbrukumā izcēlās Remzijs, kuram labu piespēli atdeva Olivers Žirū. Arī atlikušajā laikā labāki bija "Arsenal" vīri, beigās svinot pelnītu uzvaru.

Uzvarētāju rindās visu spēli aizvadīja vācu aizsargs Pērs Mertezakers, kurš šosezon traumas dēļ bija nospēlējis vien 37 minūtes, taču tagad aizvadīja visu maču, darbojoties nevainojami.

Tikmēr "Chelsea" komanda neizmantoja iespēju otro reizi vienas sezonas laikā izcīnīt Anglijas čempionu un Anglijas FA kausa ieguvēju titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!