Foto: Reuters/Scanpix

Nupat izskanējušais skandāls ar augstu FIFA amatpersonu aizturēšanu un divu lietu izmeklēšanu par kukuļdošanu, izspiešanu un naudas atmazgāšanu ir metis pamatīgu ēnu uz federācijas prezidentu Zenu Blateru, kurš gan netiek apsūdzēts, taču saņem arvien mazāk atbalsta pirms gaidāmajām FIFA prezidenta vēlēšanām.

Kā zināms, piektdien, 29.maijā, paredzētas FIFA prezidenta vēlēšanas, un liela daļa valstu šā skandāla rezultātā vēlas atdot savu balsi par otru kandidātu, Jordānijas princi Ali bin Al-Huseinu. Atbalstu šim kandidātam jau apsolījusi tāda ietekmīga federācija kā ASV, kā arī Kanāda un Jaunzēlande.

Kā ziņojām, trešdien no rīta Cīrihē pēc ASV varas iestāžu pieprasījuma tika aizturēta grupa augstu FIFA amatpersonu, kas apsūdzētas kukuļņemšanā, bet vēlāk Šveices prokuratūra paziņoja par vēl vienu lietu saistībā ar FIFA amatpersonu stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un korupciju.

FIFA kongresu ceturtdien esot pametis arī Brazīlijas Futbola konfederācijas galva un FIFA izpildkomitejas loceklis Marko Polo del Nero, jo Brazīlijas policija ir sākusi izmeklēšanu par aizdomām uz korupciju un nodokļu nemaksāšanu vietējā Futbola federācijā, ziņo "Globoesporte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!