Foto: F64

Latvijas futbola kluba "Jelgava" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtas spēlēs pret Norvēģijas komandu "Rosenborg" ieguva ļoti vērtīgu pieredzi, kas noderēs arī turpmākajā sezonā, sacīja Latvijas vienības galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

Atgādinām, ka FK "Jelgava" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 0:6 piekāpās "Rosenborg". Atbildes spēlē savā laukumā 1500 skatītāju priekšā "Jelgava" piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

"Šajā mačā redzējām ļoti labu futbolu "Rosenborg" komandas izpildījumā. Tā ir ļoti laba komanda, kas spēlē spēcīgajā Norvēģijas čempionātā un piedalījusies Čempionu līgā. Skatītāji varēja redzēt labu maču, neraugoties uz spēles iznākumu. Mēs centāmies no visas sirds, taču pretinieku komandas līmenis izrādījās tik augsts, ka mēs nespējām gūt pat vienus vārtus. Par to nav jāpārdzīvo, jo tāda ir realitāte," pēcspēles preses konferencē sacīja Astafjevs.

Jaunais "Jelgavas" treneris uzsvēra, ka gan spēlētāji, gan viņš šajās Eiropas līgas kvalifikācijas kārtas spēlēs ieguvuši ļoti vērtīgu pieredzi.

"Priecājos, ka komanda cīnījās, nepadevās un spēlēja līdz galam. Spēles līmenis un intensitāte bija augsta, un mūsu spēlētāju traumas pierāda, ka neesam pieraduši pie šādām slodzēm. Mēs esam ieguvuši vērtīgu pieredzi. Kad spēlētāji spēlē pret tādiem meistariem, viņi daudz iemācās gan individuāli, gan kā komanda. Šādas lietas nevar nopirkt vai iemācīt. Tā bija laba pieredze man un maniem spēlētājiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!