Foto: F64

Lai arī gaidāmajā nedēļas nogalē Latvijā tiek prognozēti auksti laika apstākļi, tomēr pirmā Latvijas Superkausa izcīņa futbolā notiks kā plānots, portālam "Delfi" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sporta direktors Dainis Kazakevičs.

Superkausa izcīņa starp Daugavpils "Daugava" un "Skonto" komandām norisināsies sestdien, Daugavpils "Celtnieka" stadionā. Tajā ir mākslīgais zāliens, un liela sala gadījumā laukums varētu kļūt ļoti slidens.

"Mēs pētījām šo situāciju, un pēc mūsu informācijas sestdien pa dienu sola gaisa temperatūru ap –2 grādiem pēc Celsija un saulainu laiku. Naktī būšot tās zemās temperatūras. Skaidrs, ka prognozes ir tādas, kādas tās ir, bet mačs notiks. Gadījumā, ja būs kāda ekstra situācija, tad, protams, domāsim, kā rīkoties," stāstīja Kazakevičs.

Ja gaisa temperatūra būs ap –2 grādiem, tad mača norises vietā laukums nebūs slidens. Kazakevičs atgādināja, ka uz mākslīgā zāliena notiek arī visaugstākā līmeņa spēles, kad ārā ir zemas temperatūras.

" Maskavā uz sintētiskā laukuma pie –4 vai –5 grādiem tiek spēlētas UEFA Čempionu līgas spēles. Uz doto brīdi mēs aktīvi kontaktējamies ar Daugavpili, un cenšamies visu noorganizēt visaugstākajā līmenī. Laika apstākļus nevar noprognozēt, bet šobrīd bažu nav," turpināja Kazakevičs.

LFF Sporta direktors uzsvēra, ka viss tiek darīts, lai mačs notiktu labā organizatoriskā līmenī.

Atgādinām, ka pirms Superkausa izcīņas "Skonto" komanda paziņoja, ka dosies uz treniņnometni Turcijā, tādēļ ar pirmo komandu šajā mačā tā nevarēs piedalīties. Pirmajā Latvijas Superkausā "Skonto" komandu pārstāvēs tās dublieri, un Kazakevičs atzīst, ka tas ir atstājis rūgtuma sajūtu.

"Situācija nav patīkama. Mēs vēlamies iedibināt tradīciju – pirms jaunās sezonas aizvadīt Superkausa spēli, kas, manuprāt, ir laba ideja. Esam sarūgtināti par šo situāciju. Neesam priecīgi, jo vēlējāmies, lai sezona sāktos ar abu Latvijas spēcīgāko komandu spēli," skaidroja LFF amatpersona. "Juridiski mēs sodīt viņus nevaram, jo "Skonto" nav attiecies aizvadīt šo maču. Viņi spēlēs ar otro sastāvu, un šis šobrīd ir kluba prestiža jautājums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!