Bahreinā notiekošo apjomīgo nemieru ietvaros arestēti trīs futbolisti, bet seši klubi izstājušies no nacionālā čempionāta, paziņojusi Bahreinas Futbola asociācija.

Bahreinā jau kopš 14.februāra notiek pret sunnītu dinastiju veltītie šiītu protesti.

Šajā laikā diskvalificēti tikuši jau vairāk nekā 200 sportisti, treneri un tiesneši, kuri bijuši iesaistījušies protestos.

No valsts augstākās līgas futbola čempionāta izstājušās divas komandas, bet no otrās līgas - četras. Tās visas atbalsta šiītu vadīto opozīciju.

"Daži klubi pagaidām atturas no piedalīšanās čempionātā," Bahreinas Futbola asociācijas viceprezidents Šeihs bin Halifa al Halifa noliedza, ka vienības tikušas diskvalificētas. "Mēs vēl neesam nevienu diskvalificējuši. Viņi vienkārši nespēlē."

Tomēr cilvēktiesību aizstāvji ziņo, ka klubi, kuri pārsvarā nākuši no šiītu ciemiem pagājušajā nedēļā diskvalificēti no līgas un sodīti ar 20 000 dolāru (9680 latu) lielu naudas sodu.

Tāpat jau kopš 5.aprīļa apcietinājumā atrodoties trīs Bahreinas futbolisti.

Kā ziņots, Bahreinā bija plānots šī gada Pirmās formulas (F-1) čempionāta pirmais posms, tomēr nemieru dēļ to atcēla. Līdz 1.maijam būtu jāpaziņo vai sacensības risināsies vēlāk šogad.

Savukārt sociālajā tīklā "Facebook" sākta parakstu vākšanas kampaņa, kurā F-1 čempionāta vadītāju Bērniju Eklstounu aicina nerīkot sacensības Bahreinā līdz valstī tiks sākts ievērot cilvēktiesības.

Kopš protestu sākuma valstī gājuši bojā vismaz 30 cilvēki, bet daudzi inteliģences pārstāvji apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!