Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas skandalozais futbolists Mario Balotelli ticis atskaitīts no valstsvienības sastāva nepietiekamas fiziskās sagatavotības dēļ.

Itālijas valstsvienība aizvadītajā nedēļas nogalē UEFA Nāciju līgas spēlē savā laukumā pret Poliju cīnījās neizšķirti 1:1.

Šajā duelī Itālijas valstsvienības sākumsastāvā laukumā devās uzbrucējs Balotelli, kuram izlasē tā bija pirmā oficiālā spēle kopš 2014.gada. Balotelli mača laikā tika nomainīts, bet pēc dueļa komandas galvenais treneri Roberto Mančīni nebija apmierināts ar viņa sniegumu, pieņemot lēmumu par Balotelli atskaitīšanu.

"Balotelli fiziskā kondīcija šobrīd nav pietiekami laba," sacīja Mančīni. "Viņš aizvadīja ne to labāko spēli un tādēļ esam nolēmuši viņu atskaitīt."

Polijas Futbola federācijas prezidents Zbigņevs Boņeks pēc mača izteicās, ka, skatoties uz Balotelli sniegumu, viņam šķitis, ka futbolistam ir 15 kilogrami liekā svara.

Itālijas izlase nākamo Nāciju līgas spēli aizvadīs pirmdien pretinieku laukumā pret Eiropas čempioni Portugāli.

Balotelli kopš 2016.gada spēlē Francijas vienībā "Nice", kur viņš aizvadījis līdz šim karjeras vienus no spilgtākajiem gadiem.

Itāļu futbolista karjera savulaik sākās ļoti daudzsološi, jo viņš demonstrēja kvalitatīvu sniegumu slavenajos Milānas "Inter", Mančestras "City" un "AC Milan" klubos. 2014. gadā Balotelli pievienojās Anglijas klubam "Liverpool", bet viņa produktivitāte bija strauji kritusies, kamēr 2016. gada gada vasarā viņš bez transfēra maksas pievienojās "Nice" vienībai.

Iepriekš Balotelli nereti izcēlies ar disciplīnas problēmām un pretrunīgu rīcību ārpus laukuma, taču pēdējos pāris gados uzbrucējs vairs nav iekūlies skandālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!