Foto: Reuters/Scanpix

Graujošu uzvaru Spānijas futbola čempionāta tā sauktajā "El Clasico" mačā sestdien izcīnīja "Barcelona" komanda, kas ar 4:0 (2:0) izbraukumā pieveica Madrides "Real".

Visā mačā laukumā dominēja "Barcelona" vienība un "Real" komanda izveidoja vien dažus bīstamus momentus. Divus vārtus iesita Luiss Suaress, bet pa reizei atzīmējās Neimars un Andress Injesta.

Otrajā puslaikā laukumā izgāja slavenais argentīnietis Lionels Mesi, atgriežoties pēc gandrīz divus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas.

Savukārt "Real" mača beigās palika mazākumā, jo pēc pārkāpuma pret Neimaru noraidīts tika Isko.

"Real" komanda piedzīvoja smagāko zaudējumu savā laukumā sešu gadu laikā, kas līdzjutējiem lika saukt ne tikai pēc galvenā trenera Rafaela Benitesa, bet arī prezidenta Florentino Peresa demisijas.

Pēc pagājušajā piektdienā Parīzē notikušajiem terora aktiem šajā mačā kārtību nodrošināja 1200 policistu un līdzjutējiem bija jāsaskaras ar ļoti stingrām drošības prasībām. Tāpat Madrides kluba fani klusuma brīža laikā izritināja milzīgu Francijas karogu.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" ar 30 punktiem 12 spēlēs nostiprinājusies līderpozīcijā un apsteidz Madrides "Real" jau par sešiem punktiem. Pie 23 punktiem tikusi Madrides "Atletico" vienība, bet attiecīgi 21 un 20 punkti ir Vigo "Celta" un "Villarreal" vienībām. Neviena no pārējām vienībām gan 12.kārtas spēles vēl nav aizvadījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!