Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas futbola grands "Barcelona" līdz 2021. gadam pagarinājis līgumu ar argentīniešu superzvaigzni Lionelu Mesi, kura līguma izpirkuma summa būs 700 miljoni eiro, vēsta klubs.

Iepriekš tika prognozēts, ka šis līgums padarīs Mesi par vislabāk apmaksāto futbolistu pasaulē.

Vienošanās par pagarināšanu tika panākta jau jūlijā, bet sestdien abas puses uzlika savus parakstus uz līguma. Mesi iepriekšējais līguma termiņš bija nākamā gada vasara.

""Barcelona" un Mesi sestdienas rītā noslēdza jaunu līgumu, līdz ar to argentīniešu superzvaigzne pārstāvēs komandu līdz 2020./2021. gada sezonas beigām. Līguma izpirkuma summa ir 700 miljoni eiro," teikts "Barcelona" paziņojumā.

Kā zināms, "Barcelona" šovasar zaudēja brazīliešu uzbrucēju Neimaru, kura līgumu par 222 miljoniem eiro izpirka Francijas grands Parīzes "Saint-Germain".

Savā karjerā ar Barselonas komandu Mesi astoņas reizes kļuvis par Spānijas čempionu, četras reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā, piecas reizes Spānijas Karaļa kausā, septiņas reizes Spānijas Superkausā, trīs reizes UEFA Superkausā un trīs reizes klubu Pasaules kausā. Tāpat viņš piecas reizes nosaukts par pasaules labāko futbolistu.

Ar "Barcelona" komandu viņš ir kopš 13 gadu vecuma.

Mesi Barselonas kluba rindās 602 spēlēs guvis 523 vārtus.

"Barcelona" ar 34 punktiem 12 spēlēs ir Spānijas čempionāta līdere, kā arī nodrošinājusi vietu šīs sezonas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!