Foto: AP/Scanpix
Urugvajas futbola izlases uzbrucējs Luiss Suaress, kurš pārstāv Spānijas grandu "Barcelona", ceturtdien otro reizi karjerā saņēma "Zelta futbolzābaku", kas pienākas Eiropas futbola līgu rezultatīvākajam spēlētājam.

Pašlaik 29 gadus vecais Suaress iepriekšējā sezonā Spānijas čempionātā pamanījās gūt 40 vārtus, palīdzot "Barcelona" kļūt par valsts čempioni.

"Nebiju sevi iedomājies kā labāko vārtu guvēju, jo vienmēr esmu domājis tikai par titulu izcīnīšanu," pēc balvas saņemšanas teica Suaress. "Man ir komandas biedri, kas manu darbu padara krietni vieglāku, taču negrasos nopelt sevi, jo darbs ir jāpaveic un jāatrodas pareizajā vietā."

Suaress cīņā par "Zelta futbolzābaku" apsteidza argentīnieti Gonsalo Igvainu, kurš iepriekšējā sezonā Itālijas A sērijā guva 36 vārtus. Trešais savukārt palika cita Spānijas granda Madrides "Real" portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu, kurš vietējā čempionātā izcēlās ar 35 vārtu guvumiem.

"Pagājušajā sezonā guvu daudz skaistu un svarīgu vārtu, taču man nozīmīgākie bija pret Madrides "Real" un "Atletico"," teica Suaress.

Pie "Zelta futbolzābaka" Suaress ticis otro reizi karjerā. Iepriekš viņš šo godu 2014. gadā dalīja ar Ronaldu, bet urugvajietis tobrīd vēl spēlēja Anglijas komandā "Liverpool".

Ronaldu "Zelta futbolzābaku" ieguvis četras reizes, kas ir rekords, kamēr Suaresa komandas biedrs "Barcelona" vienībā Lionels Mesi no Argentīnas to paveicis trīs reizes.

Suaress ir arī tikai otrais Urugvajas futbolists, kurš spējis iegūt šo apbalvojumu. Pirms tam divas reizes tas bija izdevies Djego Forlanam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!