Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola valstsvienības aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempione Barisavas BATE UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra trešās kārtas spēlē otrdien savā laukumā ar 0:2 (0:0) piekāpās Spānijas grandam "Barcelona", kas ir pagājušās sezonas turnīra uzvarētāja.

Kaut "Barcelona" mačā guva tikai divus vārtus, abas reizes atzīmējoties pēc Ivana Rakitiča sitieniem, kuram rezultatīvas piespēles veica Neimars, kopējā raidījumu pa vārtiem attiecība bija 21:4.

Kā zināms, Latvijas pārstāvis Dubra guvis savainojumu, tāpēc šajā mačā laukumā nevarēja doties. Savukārt pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētājai "Barcelona" joprojām nevar palīdzēt tās lielākā zvaigzne Lionels Mesi no Argentīnas.

Otrajā E apakšgrupas mačā otrdien Vācijas klubs Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā dramatiski cīnījās 4:4 (2:2) ar "AS Roma" futbolistiem no Itālijas.

Pirmajās 20 minūtēs pēc diviem meksikāņa Havjera Ernandesa jeb Čičarito raidījumiem "Bayer" izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr nākamos četrus vārtus guva "AS Roma" - vēl pirmajā puslaikā divreiz precīzs bija Daniēle de Rosi, bet otrajā puslaikā viņam ar precīziem raidījumiem piebiedrojās Miralems Pjaničs un Jago Falke.

Tomēr pēdējās desmit minūtēs "Bayer" tomēr izdevās izraut neizšķirtu - vispirms ar sitienu vārtu augšējā stūrī atzīmējās Kevins Kamps, bet neizšķirtu panāca Admirs Mehmedi.

Līdz ar to UEFA Čempionu līgas E apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc trim kārtām ar septiņiem punktiem ir "Barcelona", pie četriem punktiem tikusi "Bayer", bet BATE un "AS Roma" kontā ir attiecīgi trīs un divi punkti.

Vēl otrdienas spēlēs Minhenes "Bayern" ar 0:2 piekāpās Londonas "Arsenal". Šīs abas komandas sacenšas F apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā Grieķijas vienība Pireju "Olympiakos" izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Horvātijas čempioni Zagrebas "Dinamo". Vārtus 79.minūtē iesita nigērietis Brauns Ideje.

Līdz ar to pēc trim kārtām šīs apakšgrupas kopvērtējumā pa sešiem punktiem ir "Bayern" un "Olympiacos" kontā, kamēr pa trim punktiem guvušas "Dinamo" un "Arsenal" vienības.

G apakšgrupā otrdien kārtējo reizi punktus zaudēja Anglijas čempione Londonas "Chelsea", izbraukumā nospēlējot 0:0 (0:0) ar Ukrainas vienību Kijevas "Dinamo".

Par šīs grupas līderi kļuvusi Portugāles vienība "Porto", kas savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, precīzi sitot kamerūnietim Vinsentam Abubakaram un francūzim Jasinam Brahimi.

Kopvērtējumā tagad "Porto" kontā ir septiņi punkti, otrā ar pieciem punktiem seko "Dinamo", pie četriem punktiem tikusi "Chelsea", bet "Maccabi" zaudējusi visās trijās cīņās.

Savukārt jau trešo uzvaru trijos mačos pamanījās gūt Krievijas čempione Sanktpēterburgas "Zeņit", kas ar 3:1 (1:0) savā laukumā pieveica Francijas komandu Lionas "Olympique".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Artjoms Dzjuba, kā arī brazīlietis Halks un venecuēlietis Danijs, bet Lionas rindās vienīgo reizi izcēlās Aleksandrs Lakazets.

Spānijas komanda "Valencia" ar 2:1 (1:1) savā laukumā pārspēja Beļģijas vienību "Gent", turklāt oficiālajā protokolā visi trīs vārtu guvumi fiksēti viesu futbolistiem. Vispirms pēc centrējuma bumbu aizskāra un savos vārtos ieraidīja Lase Nilsens, puslaika beigās izlīdzinājumu panāca francūzis Tomā Fokē, bet uzvaras vārtus "Valencia" 72.minūtē iesita, kad bumba vārtos ielidoja no "Gent" spēlētāja Stefana Mitroviča.

Šajā grupā droša līdere ar deviņiem punktiem un vienu kāju ceturtdaļfinālā ir "Zeņit" komanda, pie sešiem punktiem tikusi "Valencia", bet "Gent" un "Olympiique" rēķinā ir pa vienam punktam.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!