Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas čempione Barisavas BATE bez Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras palīdzības UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra piektās kārtas mačā savā laukumā otrdien nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar slaveno Vācijas klubu Leverkūzenes "Bayer".

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja BATE futbolists Mihails Gordejčuks, turklāt mājiniekiem ilgu laiku izdevās apturēt "Bayer" spiedienu un noturēt vadību. Tiesa, 68.minūtē Leverkūzenes klubam tomēr izdevās panākt neizšķirtu, kad to paveica maķedonietis Admirs Mehmedi, bet uzvaru Vācijas klubam tā arī neizdevās gūt

Dubra šim mačam bija pieteikts, bet laukumā tā arī nedevās.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās septembra vidū, kad BATE izbraukumā cieta zaudējumu ar 1:4. Toreiz Dubra laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

BATE šajā laikā jau kļuvusi par Baltkrievijas čempioni, kā arī aizcīnījusies jau līdz Baltkrievijas kausa astotdaļfinālam, savukārt "Bayer" aizvadījusi deviņus Vācijas bundeslīgas mačus, kuros svinētas četras uzvaras, bet divreiz tā cīnījusies neizšķirti. Neskaitot UEFA Čempionu līgas mačus, BATE nav zaudējusi kopš 10. augusta.

Otrā E apakšgrupas mačā otrdien pagājušās sezonas turnīra spēcīgākā komanda "Barcelona" no Spānijas savā laukumā plkst.21.45 uzņems "AS Roma" futbolistus no Itālijas.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc četrām kārtām ar desmit punktiem ir "Barcelona", turklāt tā jau nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, pie septiņiem punktiem piecos mačos tikmēr tikusi "Bayer", no kuras par diviem punktiem atpaliek "AS Roma". Tikmēr trīs punkti ir BATE kontā.

Tikmēr H apakšgrupas mačā pie vēl viena panākuma tikusi Krievijas čempione Sanktpēterburgas "Zeņit", kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) pieveica spāņu klubu "Valencia", kas viņiem ļāvis priekšlaicīgi nodrošināt pirmo vietu grupā.

Šī mača rezultātu 15. minūtē atklāja Oļegs Šatovs, bet 74. minūtē pārsvaru dubultoja Artjoms Dzjuba.

Vēlāk otrdien H apakšgrupas ietvaros savstarpēju maču aizvadīs Lionas "Olympique" no Francijas un Beļģijas vienība "Gent".

H apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem maksimāli iespējamiem 15 punktiem ir "Zeņit", bet seši punkti ir "Valencia" kontā. Tikmēr četri punkti četrās spēlēs ir "Gent", kamēr viens punkts - "Olympique" kontā.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9. decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28. maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!