Foto: EPA/LETA
UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālā vietas kā pirmās sev trešdien nodrošināja Minhenes "Bayern", "Chelsea" un "Real Madrid" komandas.

Pagājušās sezonas Čempionu līgas fināliste "Bayern" trešdien E grupas spēlē, pateicoties Mario Gomesa "hat trick", ar 4:0 pieveica "CFR Cluj" un izcīnīja ceturto uzvaru četros mačos. Vēl vienā šīs grupas spēlē "AS Roma" ar 3:2 pieveica "Basel" un kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu.

Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām "Bayern" ir 12 punkti, seši punkti ir "AS Roma", bet pa trīs punktiem – "Basel" un "CFR Cluj", kuras nav zaudējušas cerības tikt tālāk.

Tikmēr F grupā ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnīja "Chelsea", kas ar 4:1 (0:0) pārspēja Maskavas "Spartak". Londonas klubs maskaviešu pretestību salauza tikai otrajā puslaikā, kad divus vārtus guva Braņislavs Ivanovičs, bet pa vieniem Nikolā Anelka un Didjē Drogbā (realizēja 11 metru soda sitienu). "Spartak" labā vienīgos vārtus guva Nikita Baženovs.

Citā šīs grupas spēlē UEFA Čempionu līgas vēsturē lielāko uzvaru izbraukumā izcīnīja Marseļas "Olympique", kas ar 7:0 (4:0) sagrāva "MŠK Žilina". Ar "hat trick" mačā izcēlās Andrē Pjērs Žinjaks, divus vārtus guva Lučo Gonsaless, bet pa vieniem Luī Remī un Gabriels Heince.

F grupas kopvērtējumā "Chelsea" ir 12 punkti, "Spartak" un "Oympique" pa sešiem punktiem, bet "MŠK Žilina" joprojām ir bez punktiem un ir zaudējusi pat teorētiskas cerības tikt astotdaļfinālā.

Dramatiskā cīņā vietu astotdaļfinālā "izkaroja" slavenais "Real Madrid", kas viesos pēdējās sekundēs izrāva neizšķirtu 2:2 pret "AC Milan". Kompensācijas laika ceturtajā minūtē neizšķirtu madridiešiem panāca Pedro Leons. Pirmā puslaika izskaņā Gonzalo Iguains izvirzīja "Real Madrid" vadībā, bet otrajā puslaikā Filipo Indzagi guva divus vārtus un pārsvaru ieguva jau "AC Milan" komandai.

Citā F grupas spēlē pie pirmās uzvaras šajā sezonā tika "AJ Auxerre", kas savā laukumā ar 2:1 pieveica Amsterdamas "Ajax".

F grupas kopvērtējumā "Real Madrid" ir 10 punkti, Milānas klubs atpaliek par pieciem punktiem, četri punkti ir "Ajax", bet "AJ Auxerre" ir trīs punkti.

Cīņa par iekļūšanu astotdaļfinālā saasinājusies H grupā, kurā Doņeckas "Šahtar" ar 2:1 pieveica Londonas "Arsenal". Citā šīs grupas spēlē "Braga" viesos ar 1:0 pieveica Belgradas "Partizan", turpinot cīņu par vietu astotdalfinālā.

Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām "Arsenal" un "Šahtar" ir pa deviņiem punktiem, "Braga" ir seši punkti, bet "Partizan" cīnās bez punktiem un teorētiski vairs nevar iekļūt UEFA Čempionu līgas nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!