Foto: AP/Scanpix

Slavenais Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" savulaik paņemto aizdevumu 346 miljonu eiro vērtībā atmaksājis par 16 gadiem ātrāk, nekā to paredzējis kredīta atmaksas plāns.

Sākot ar 2005.gadu, "Bayern" savas mājas spēles aizvada modernajā "Allianz Arena" stadionā, kur ir vietas aptuveni 75 000 skatītāju. Togad Minhenes kluba vadība aizņēmās 346 miljonus eiro, lai nākamo 25 gadu laikā šo summu atdotu.

Tiesa, pateicoties "Bayern" labajam finansiālajam stāvoklim, klubs šo parādu ir nomaksājis jau deviņu ar pus gadu laikā, lai gan to varēja atdot līdz pat 2030.gadam.

"Aizdevums ir pilnībā atmaksāts. Stadions tika finansēts no privātiem resursiem, taču esmu lepns, ka parādu esam atdevuši," izteicies "Bayern" priekšsēdētājs Karls Haincs Rumenige, kurš piebilda, ka Minhenes vienība tagad varēs investēt vairāk līdzekļu futbolistu iegādei. Turklāt viens no titulētā Vācijas kluba mērķiem esot Marko Roiss, kurš šobrīd pārstāv vienus no komandas pēdējo gadu sīvākajiem konkurentiem Dortmundes "Borussia".

Tiek lēsts, ka "Bayern" ienākumi par pagājušo sezonu bijuši aptuveni viens miljards eiro, bet tīrā peļņa bijusi 16,5 miljoni, kas ir par 2,5 miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš.

"Bayern" šobrīd ar 13 spēlēs izcīnītiem 33 punktiem ir pārliecinoša Vācijas bundeslīgas čempionāta līdervienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!