Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas Vācijas un Eiropas futbola klubs Minhenes "Bayern" sasniedzis jaunu vienības ienākumu rekordu, gada laikā tiekot pie 432,8 miljoniem eiro (304,1 miljona latu).

Kā zināms, aizvadītajā sezonā "Bayern" pirmo reizi Vācijas futbola vēsturē izcīnīja trīs vērtīgākās trofejas - Vācijas čempionu titulu, valsts kausu un UEFA Čempionu līgas galveno trofeju.

Minhenes komanda kļuvusi par pirmo klubu pēc Spānijas grandiem Madrides "Real" un "Barcelona" un Anglijas čempioniem Mančestras "United", kas pārsniedzis 400 miljonu eiro (181,1 miljonu latu) ienākumu robežu.

Savukārt kluba tīrā peļņa sasniegusi 14 miljonus eiro (9,8 miljonus latu), kas arī ir jauns rekords.

Tikmēr Mančestras "United" sasniegusi jaunu ieņēmumu rekordu pirmajos trīs mēnešos šajā finansiālajā gadā - 117,5 miljoni eiro (81,8 miljoni latu).

Tas izdevies, pateicoties noslēgtajiem sponsorlīgumiem, kā arī ienākumiem no televīzijas, kas šosezon krietni pieauguši.

Atšķirībā no "United" futbolistiem "Bayern" vienībai pagaidām veicas arī futbola laukumā, jo tā Vācijas bundeslīgā ar 32 punktiem 12 spēles ir līdervienība, kamēr Mančestras klubs Anglijas premjerlīgā pēc 11 spēļu kārtām ar 20 punktiem ir vien sestā, lai gan iepriekšējā sezonā kļuva par čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!