Foto: Reuters/Scanpix

Priekšlaicīgi par Vācijas bundeslīgas futbola čempioni kronētā Minhenes "Bayern" komanda sestdien pārtrauca rekordgaro 53 nezaudēto spēļu sēriju valsts čempionātā.

Aizvadītajā mačā "Bayern" izbraukumā ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās pēdējās nedēļās blāvi spēlējošajai "Augsburg" komandai.

Uzvaras vārtus mača 31.minūtē guva uzbrucējs Saša Mēlders.

Mājinieki tādejādi izcīnīja pirmo panākumu aizvadītajās piecās spēlēs, savukārt "Bayern" pārtrauca 53 nezaudēto maču sēriju bundeslīgā. Tāpat Vācijas čempione pēc cīņas pārtraukusi vēl vienu rekordu - Minhenes klubs spēja gūt vārtus iepriekšējās 65 vietējā čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Iepriekšējo zaudējumu bundeslīgas čempionātā Minhenes klubs bija piedzīvojis 2012.gada oktobrī.

Pagājušajā sezonā Minhenes klubs čempionu titulu nodrošināja sešas kārtas pirms sezonas beigām, bet šosezon pašu uzstādīto rekordu laboja, titulu šonedēļ nodrošinot septiņas kārtas pirms sezonas beigām.

Pagājušajā sezonā Minhenes komanda izcīnīja trīs galvenos titulus, uzvarot bundeslīgas čempionātā, Vācijas kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgā. Šosezon vienībai ir iespējas šo sasniegumu atkārtot.
Bundeslīgas kopvērtējumā "Bayern" ir pirmā ar 78 punktiem 29 spēlēs, bet otro vietu ar 55 punktiem un spēli rezervē ieņem Dortmundes "Borussia". Tikpat punktu 29 mačos ir Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienībai, kas sestdien viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Brēmenes "Werder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!