Foto: AFP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas otro finālistu trešdien kļuva Vācijas futbola grands Minhenes "Bayern", kas dramatiskā cīņā pusfinālā divu spēļu summā pieveica "Real Madrid".

Pusfināla otrās spēles pamatlaiks Madridē noslēdzās ar mājinieku uzvaru 2:1, taču divu spēļu summā rezultāts bija 3:3, un komandas aizvadīja papildlaikā. Papildus 30 minūtēs komandas vārtus neguva, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 pārāki bija Minhenes futbolisti.

Pamatlaikā visi vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā. Sestajā minūtē savā soda laukumā ar roku nospēlēja "Bayern" futbolists Davids Alabe, bet "pendeli" aukstasinīgi realizēja Krištianu Ronaldu. Pēc astoņām minūtēm Ronaldu panāca jau 2:0, bet pirmā puslaika izskaņā Arjens Robens (arī realizējot 11 metru soda sitienu) samazināja starpību.

Otrajā puslaikā un pagarinājumā komandas vārtus neguva, bet pēcspēles sitienos galvenie varoņi bija abi vārtsargi – Manuels Noiers ("Bayern") un Ikers Kasiljass ("Real Madrid"). "Karaliskā kluba" rindās Noieru nespēja pārspēt abi savulaik par pasaules labākajiem futbolistiem atzītie Kakā un Ronaldu, bet Davids Alaba un Mario Gomešs izdevības izmantoja. Ksavi Alonso gūtie vārti, kā arī Tonija Krūsa un Filipa Lāma kļūdas deva cerības "Real Madrid". Tomēr Serhio Ramoss bumbu raidīja stipri pāri vārtiem, bet pēc Bastiana Švainsteigera sitiena "Bayern" varēja līksmot par iekļūšanu finālā.

Tagad UEFA Čempionu līgas finālā "Bayern" 19.maijā Minhenē uzņems "Chelsea", kas otrdien pusfinālā pieveica un troņa gāza "Barcelona". "Bayern" tādējādi ir pirmā komanda kopš 1984.gada, kas Eiropas prestižākā klubu turnīra finālu rīkos savu līdzjutēju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!