Foto: AFP/Scanpix

Ar jaunās Vācijas čempiones Minhenes "Bayern" un spēcīgā Spānijas kluba "Barcelona" savstarpēju maču šodien tiek uzsākta UEFA Čempionu līgas futbolā pusfinālu izspēle.

Visu UEFA Čempionu līgas spēļu rezultātus un detalizētu statistiku var aplūkot "Delfi Sports" speciālajā aplikācijā "UEFA Čempionu līga".

Sērijas pirmais mačs Minhenē sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Abu komandu atbildes spēle risināsies 1.maijā Barselonā, bet Vemblija stadionā gaidāmo finālu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Arī otrajā pusfināla pārī notiks Vācijas un Spānijas klubu duelis - Dortmundes "Borussia" sacentīsies ar Madrides "Real". Šo komandu pirmais mačs trešdien notiks Dortmundē.

Pirms mača Minhenē lielākā interese ir par to, vai laukumā spēs doties pēdējo četru gadu pasaules labākais futbolists Lionels Mesi. Argentīnietis mēneša sākumā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā guva traumu. Pēc nedēļas atbildes mačā viņš devās laukumā no rezervistu soliņa, un viņam bija ļoti nozīmīga loma, lai "Barcelona" summā pieveiktu Parīzes "Saint-Germain", savukārt pēdējās divas nedēļas viņš atkal nav spēlējis un turpina veseļoties.

Pirmdien "Barcelona" kluba sporta direktors Andoni Subisareta izteicās, ka Mesi ir pietiekoši atlabis, lai dotos laukumā jau Minhenē.

"Bayern" cer uz trešā UEFA Čempionu līgas fināla sasniegšanu pēdējos četros gados un pēdējās divās spēlēs, kas risinājušās vietējā čempionāta un kausa izcīņas laikā uzvarējusi ar identiski iespaidīgiem rezultātiem 6:1. Pirmajā mačā ar "Barcelona" Minhenes klubam diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt pamatsastāva uzbrucējs Mario Mandzukičs.

Kā ziņots, pēc šīs sezonas par "Bayern" komandas galveno treneri kļūs spānis Hoseps Gvardiola, kurš no 2008. līdz 2012.gadam aizveda "Barcelona" futbolistus līdz 14 trofejām un kļuva par visiekārojamāko treneri pasaulē.

Tieši pret Gvardiolu "Bayern" komanda cietusi arī vienu no pēdējo gadu sāpīgākajām neveiksmēm, kad 2009.gada UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā Mesi jau pirmajā puslaikā guva divus vārtus un palīdzēja "Barcelona" komandai savā laukumā sagraut pretiniekus ar 4:0.

Turnīra fināls plānots 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!