Foto: AFP/Scanpix

Šodien Minhenē tiek aizvadīta UEFA Čempionu līgas futbolā finālspēle, kurā Vācijas bundeslīgas čempionāta komanda Minhenes "Bayern" uzņem Anglijas premjerlīgas vienību Londonas "Chelsea".

Mačs sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to vārēs vērot kanālā TV6.

Zīmīgi, ka fināls notiks "Bayern" komandas mājas stadionā.

Pusfināla dueļos "Bayern" divu maču summā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Spānijas klubu Madrides "Real", tomēr uzvarēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, bet "Chelsea" ar 3:2 pārspēja pagājušā gada turnīra uzvarētājus "Barcelona" no Spānijas.

Pirms tam ceturtdaļfinālā "Bayern" divu spēļu summā ar rezultātu 4:0 pieveica Francijas klubu Marseļas "Olympique", kamēr "Chelsea" ar rezultātu 3:1 pārspēja Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

Savukārt astotdaļfinālā "Chelsea" ar 5:4 uzvarēja Itālijas vienību "Napoli", bet "Bayern" ar 7:1 sagrāva Šveices čempionvienību "Basel".

"Chelsea" vienība turnīra finālā iekļuvusi otro reizi. Pirmo reizi tas notika 2007./2008.gada sezonā, kad tā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās citam Anglijas klubam Mančestras "United".

Savukārt Minhenes komanda turnīrā iepriekš triumfējusi četras reizes (1974.-1976. un 2001.gadā), bet vēl četras reizes spēlējusi finālā.

"Bayern" šīs sezonas bundeslīgas čempionātu noslēdza otrajā vietā, bet "Chelsea" premjerlīgā ierindojās sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!