Foto: AFP/Scanpix
Francijas žurnāls "France Football" jaunākajā numurā ir publicējis 10 visvairāk pelnošo futbolistu sarakstu, kurā pirmo vietu ieņem Anglijas izlases un ASV kluba Losandželosas "Galaxy" futbolists Deivids Bekhems.
Pēc "France Football" aprēķiniem, Bekhems gada laikā nopelna 31 miljonu eiro. Bekhema alga krietni pieauga pēc tam, kad pērnā gada vasarā viņš no Madrides "Real" pārgāja uz Losandželosas "Galaxy". Bekhemam ir arī pamatīgi ienākumi no reklāmlīgumiem.

Otrs visvairāk pelnošais futbolists ir Spānijas "Barcelona" pārstāvošais brazīlietis Ronaldiņju, kurš gada laikā nopelna 24,1 miljonu eiro. Ronaldiņju šī gan ir neizdevusies sezona, jo viņu nomoka kājas trauma un arī vieta "Barcelona" pamatsastāvā viņam vairs nav garantēta.

Trešo vietu pelnošāko sarakstā ieņem cits "Barcelona" pārstāvis Laionels Mesi. Argentīnietis gadā nopelna 23 miljonus eiro. Ceturto pozīciju ieņem šā brīža spilgtākais futbolists Eiropā Krištianu Ronaldu. Anglijas kluba "Manchester United" portugāļu futbolists gadā saņem 19,5 miljonus eiro.

Piektajā vietā ar 16,8 miljoniem eiro ir "Barcelona" uzbrucējs Tjerī Anrī, bet sestajā - Londonas "Chelsea" kapteinis Džons Terijs ar 13,9 miljoniem eiro.

Pirmajā desmitniekā tikuši arī vācietis Mihaels Balaks ("Chelsea", 13,8 miljoni), brazīlieši Ronaldo ("AC Milan", 13,4 miljoni) un Kakā ("AC Milan", 12,9 miljoni), kā arī anglis Stīvens Džerards ("Liverpool", 11,8 miljoni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!