Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Beļģijas policija otrdien saistībā ar krāpniecību un totalizatoru skandāliem veikusi kratīšanu 10 futbola klubos, ieskaitot "Anderlecht", Lježas "Standard" un "Club Brugge", nopratināto vidū ir gan treneri, gan aģenti, atsaucoties uz aģentūru AP, ziņo "Sky Sports".

Beļģijas varas iestādes atklājušas, ka veikti kopumā 57 policijas reidi Beļģijā un sešās citās Eiropas valstīs. 44 kratīšanas notikušas Beļģijā, bet 13 — Francijā, Luksemburgā, Melnkalnē, Serbijā, Kiprā un Maķedonijā.

Vietējie mediji ziņo, ka nopratināto vidū ir Beļģijas vadošais futbola aģents Mogi Bajats, "Club Brugge" treneris Ivans Leko un viens no bijušajiem "Anderlecht" treneriem.

Policija informē, ka pēc gadu ilgas izmeklēšanas esot atrasti pierādījumi "finansiālām operācijām" aģentu starpā, kā arī "iespējamas maču ietekmēšanas" pazīmes iepriekšējās sezonas laikā. Izmeklēšana centrēta uz "organizētās noziedzības, naudas atmazgāšanas un privātas kukuļošanas aktivitātēm". Aizdomās turamo vidū ir "aģenti, tiesneši, bijušais jurists, grāmatvedības firma, juvelieri un žurnālisti".

Policijas reidi Beļģijā notika visos valsts reģionos un tajos piedalījās 184 policijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!