Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas "League One" futbola kluba "Blackpool" atbalstītāji izteikuši piedāvājumu īpašniekiem, Oistonu ģimenei, atpirkt no viņiem kluba akcijas, vēsta BBC.

"Blackpool Supporter's Trust" (BST) piedāvājuši pašreizējiem kluba īpašniekiem 16 miljonus mārciņu. Kā zināms, 20% kluba akciju pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam.

"BTS ir sagatavojuši, pēc mūsu ieskatiem, korektu un godīgu piedāvājumu, kas pašreizējos apstākļos prasa nopietnu attieksmi," teikts organizācijas paziņojumā. ""Klubam gaidāmi nopietni izaicinājumi un īpašnieku maiņa ir loģisks solis, kas var palīdzēt atrisināt visu pušu domstarpības. BTS uzskata, ka pie pašreizējiem īpašniekiem klubs nespēs atgūt bijušo slavu un paredzamākais scenārijs ir vājas spēles demonstrēšana laukumā, kas smagi iespaidos kluba finansiālo stāvokli."

Kopš 1988. gada "Blackpool" pieder britu uzņēmējam Ovenam Oistonam; viņa dēls Karls ir kluba prezidents. Oistoniem nav pārāk labas attiecības ar komandas līdzjutējiem - pēdējo divu gadu laikā fani vairākkārt izteikuši protestus pret viņiem.

Pēc tam, kad Karls Oistons 2006. gadā līdzjutējiem nosūtīja aizskarošus teksta ziņojumus, aicinājumu atkāpties no amata viņam izteica arī Belokoņs. Amatu Oistons saglabāja, taču saņēma sešu nedēļu diskvalifikāciju no jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm un samaksāja 40 tūkstošus mārciņu lielu soda naudu.

Šā gada maijā notika neveiksmīgs "Blackpool" vadības maiņas mēģinājums, jo tam nepiekrita visa direktoru padome.

Kā zināms, 2011. gada sezonas beigās klubs izkrita no Anglijas premjerlīgas un spēlēja otrajā spēcīgākajā līgā, "Championship". Pēc šīs sezonas "Blackpool" jau ir noslīdējuši uz Anglijas trešo, "League One", futbola līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!