Foto: LFF
Bez galvenā trenera Dmitrija Homuhas palikusī "Riga" "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta 18.kārtas pēdējā mačā svētdien ar 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja RFS.

Uzvaras vārtus "Riga" labā guva Latvijas valstsvienības spēlētājs Roberts Savaļnieks.

Pussargs ar vārtu guvumu atzīmējās spēles 73.minūtē, kad no soda laukuma stūra raidītā bumba atsitās pret vārtu stabu un ielidoja Germana Māliņa sargātajā cietoksnī.

"Riga" un Homuha šonedēļ bez lieka trokšņa pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību.

Šosezon "Riga" un RFS savā starpā iepriekš bija tikušās divas reizes, turklāt abos gadījumos dueļi noslēgušies neizšķirti - 0:0 un 1:1.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šīs kārtas izspēle sākās sestdien, kad "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Daugavpili", bet virslīgas līdere Jūrmalas "Spartaks" nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Jelgavu". Savukārt vispārsteidzošākais rezultāts tika fiksēts Liepājā, kur "Metta"/Latvijas Universitātē kompensācijas laikā izrāva 3:2 uzvaru pār valsts čempioniem "Liepāju".

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 38 punkti 17 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par deviņiem - valsts čempionus no "Liepājas".

Par trim punktiem atpaliek "Jelgava", kam viena spēle rezervē, RFS ar 22 punktiem ir piektā, bet tai ar 20 punktiem seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 18 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!