Foto: F64

Nu jau bijušais Latvijas futbola komandas "Jūrmala" galvenais treneris Ukrainā dzimušais Andrejs Kančeļskis norādījis uz šīs vienības futbolistu aizraušanos ar totalizatoru, kā dēļ klubs vairākkārt cietis zaudējumus ar lielu vārtu starpību.

Aizvadītās sezonas laikā "Jūrmalas" komanda tika regulāri apvainota nelegālā spēļu rezultātu ietekmēšanā, bet nekādas oficiālas sankcijas vienībai nav piemērotas. Tiesa, Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kopvērtējumā komanda palika pēdējā, desmitajā, vietā un nākamajā sezonā Latvijas augstākajā līgā nespēlēs.

Kančeļskis Jūrmalas komandu pārņēma pagājušās sezonas izskaņā, kad vienība jau bija izcēlusies ar vairākiem aizdomīgiem spēļu rezultātiem.

"Jau labu laiku esmu "Jūrmalas" kluba direktoru padomē, kur man ir draugi. Pagājušā gada vasarā viņi man lūdza pārņemt komandu kā tās galvenajam trenerim līdz sezonas beigām. Nekādi līgumi slēgti netika. Ja es nebūtu pārņēmis vienību, visticamāk, futbolisti to būtu pametuši un tā būtu izstājusies no virslīgas. Līdz ar to tā nevarētu spēlēt pirmajā līgā, kur vēlāk arī nonāca," sarunā ar portālu "Sovsport.ru" pauda Kančeļskis. "Mums būtu iespēja palikt virslīgā, ja vien nebūtu atņemti pieci punkti, ko mums atņēma par parādsaistību nenokārtošanu pret diviem futbolistiem. Skopais maksā divreiz."

"Jūrmalas komanda sezonas pirmajā daļā ar tādiem rezultātiem kā 0:6 un 0:7 zaudēja tāpēc, ka futbolisti spēlēja totalizatorā. Manā vadībā arī norisinājās viens dīvains mačs, ko zaudējām "Liepājai" ar 0:6. Puišiem pēc tam ģērbtuvēs teicu: "Tas ir uz jūsu sirdsapziņas. Būšu priecīgs, ja jūs diskvalificēs vai pat iesēdinās cietumā." Vispirms šīs komandas futbolisti cīnās par pozitīvu rezultātu, taču, ja tas neizdodas, viņi cenšas ielaist pēc iespējas vairāk vārtu, lai saņemtu naudu par augstu koeficientu. Tiesa, varu saprast arī futbolistus, ja nauda netiek maksāta trīs mēnešus. Lielākā alga ir 800 eiro mēnesī, kamēr lielākoties spēlētājiem maksā 200-300 eiro," atklāja Kančeļskis.

Speciālists norādīja, ka spēlētāji arī viņam lūguši naudu, jo komandas argentīniešu leģionāriem bija jāmaksā par dzīvokli, tāpēc viņš iedevis 300 eiro. "Atdot man šo summu nespēja, taču prezidents man to atmaksās."

Pēc vairāku Ukrainas komandu pārstāvēšanas 1991.gadā Kančeļskis pārcēlās uz slaveno Anglijas klubu Mančestras "United", kurā spēlēja līdz 1995.gadam, palīdzot tai divreiz uzvarēt valsts čempionātā un iegūt vēl vairākas citas balvas. Kopā viņš slaveno Mančestras vienību pārstāvēja 162 spēlēs, gūstot 36 vārtus.

Turpinājumā Kančeļskis spēlēja arī tādās vienībās kā Liverpūles "Everton", Florences "Fiorentina", Glāzgovas "Rangers" un Mančestras "City". Tāpat viņš 59 spēles aizvadīja arī PSRS, NVS un Krievijas izlasēs.

Trenera karjeru Kančeļskis sāka 2009.gadā un ir vadījis Krievijas vienības Maskavas "Torpedo-ZIL", "Ufa" un Ņižņijnovgorodas "Volga".

Jau iepriekš Kančeļskis bija izteicies, ka Latvijas čempionātā ir ļoti zems līmenis, tāpēc viņš šajā turnīrā palikt neplāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!