Foto: DELFI

Bijušais Latvijas futbola izlases aizsargs Oskars Kļava pēc vairākiem pavadītiem gadiem Azerbaidžānā atgriezies Latvijā, pievienojoties "Liepājas" klubam, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pašlaik 31 gadu vecais aizsargs pirms trim gadiem pievienojās Azerbaidžānas klubam Baku AZAL, veicot pāreju no toreiz vēl eksistējošās "Liepājas metalurga" vienības. Tur Kļava pavadīja visus šos trīs gadus, bet nu latvietis atgriezies dzimtajā Liepājā.

Vēl 2010.gada augustā Kļava pievienojās kādreiz ambiciozajam Krievijas klubam Mahačkalas "Anži", ar kuru noslēdza līgumu uz trijiem gadiem. Sākotnēji Latvijas futbolists spēja nostiprināties "Anži" komandā, palīdzot tai saglabāt vietu premjerlīgā, tomēr pirms 2011.gada sezonas par vienības īpašnieku kļuva Krievijas miljardieris Suleimans Kerimovs un tai radās arvien ambiciozāki mērķi.

Nākamās sezonas pirmajā pusē Kļava vairākkārt tika "Anži" komandas pieteikumā, tomēr ne reizi neizgāja laukumā premjerlīgas mačos, un tāpēc 2011.gada augustā Latvijas futbolistu izīrēja Krievijas pirmās līgas vienībai Maskavas apgabala "Himki", bet 2012.gadā viņš atgriezās "Liepājas metalurgā".

Pirms pārejas uz "Anži" komandu Kļava savā profesionālajā karjerā bija pārstāvējis tikai "Liepājas metalurga" komandu, divas reizes kļūstot par valsts čempionu.

Latvijas izlasē Kļava laukumā devies 65 spēlēs, kurās izcēlies ar vienu precīzu sitienu, taču pēdējos gados viņš uz valstsvienību nav saukts.

"Liepājas" klubs ar 21 punktu desmit spēlēs atrodas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!