Foto: PantherMedia/Scanpix

Trīs bijušās Spānijas futbola līgas otrās divīzijas kluba "Osasuna" amatpersonas ceturtdien tika arestētas par iespējamu 2,4 miljonu eiro piesavināšanos no kluba bankas kontiem, medijiem ziņo tiesas pārstāvji.

"Šorīt tika arestēts bijušais kluba prezidents Migels Arčanso un bijušie direktori Anhels Vizkajs un Hesus Marija Peralta," teikts Navarras reģiona augstākās tiesas ziņojumā. Visām trim nodarījumā iesaistītajām personām piektdien būs jāierodas uz noklausīšanos pie tiesneša. Tiesa izskatīs arī Spānijas futbola līgas sūdzības par līdzekļu piesavināšanos un iespējamo maču sarunāšanu.

Pagājušajā mēnesi pašreizējā "Osasuna" valde paziņoja, ka tā nevar apzināt 2,4 miljonus eiro, kuri pazuduši no kluba kases.

Arčanso bija kluba vadībā no 2012. līdz 2014.gadam, bet pagājušā gada maijā viņš tika atcelts no savu pienākumu pildīšanas, jo komanda pēc 14 gadu spēlēšanas Spānijas augstākajā līgā izkrita uz otro divīziju.

Pagājušajā mēnesī spāņu sporta medijs "Marca" ziņoja, ka Spānijas futbola līga izmeklē četras aizdomīgas spēles, kuru rezultāta ietekmēšanā varētu būt piedalījies "Osasuna" klubs.

"Osasuna" vienība ar 26 spēlēs izcīnītiem 30 punktiem atrodas Spānijas futbola līgas otrās divīzijas 16.vietā. Augstākais komandas sasniegums ir ceturtā vieta 2005./06.gada Spānijas futbola līgas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!