Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters asi kritizējis Anglijas Futbola asociāciju (FA) par to, ka Anglijas izlases galvenā trenera amatā iecelts ārzemju speciālists – itālis Fabio Kapello, ziņo BBC.
Atgādinām, ka pēc Anglijas izlases neiekļūšanas 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā no valstsvienības galvenā trenera amata tika atlaists Stīvs Maklārens, bet viņa vietā FA apstiprināja Kapello.

"Nekad neesmu redzējis, ka Itāliju, Vāciju, Brazīliju vai Argentīnu trenētu kādas citas valsts speciālists. Vēl vairāk, lielāko daļu no labākajām komandām trenē pašmāju speciālisti," saka Blaters. "Es biju nedaudz pārsteigts, ka futbola dzimtene ir pārkāpusi vienu no svētākajiem likumiem-trenerim ir jābūt no tās pašas zemes, no kuras ir spēlētāji."

Blaters atzīst, ka Anglijas futbolam tagad ir grūti laiki, jo izlase nav iekļuvusi 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tomēr šī problēma FA vadībai vairāk ir jāasociē ar ārzemju futbolistu spēlēšanu nacionālajā čempionātā, uzskata Blaters.

"Kad runājam par futbola nāciju un tajā pašā laikā paskatāmies uz premjerlīgas lielajiem klubiem, tad mēs redzam, ka tur nav atspoguļots Anglijas vai Lielbritānijas futbols. Tās ir starptautiskas izlases," konstatē Blaters. "Nav šaubu, ka globālā mērogā mārketingā un naudas jomā premjerlīgai ir milzīgi panākumi. Bet jautājums-vai tas nāk par labu spēlei, un tas attiecas ne tikai uz Angliju, bet vispār, jo futbola dzimtenes rūgtā mācība ir ļoti svarīga."

"Cilvēki vēlas klubos redzēt tos labākos un premjerlīga to var piedāvāt. Bet tas nenāk par labu futbolam. Domājot par futbolu, nedrīkst aizmirst nacionālās izlases," piebilst Blaters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!