Foto: AFP/Scanpix

Slavenā Minhenes "Bayern" kluba aizsargs Žeroms Boatengs vēlas kļūt par pirmo melnādaino Vācijas futbola izlases kapteini.

Kā zināms, šovasar pēc izcīnītā Pasaules kausa par aiziešanu no Vācijas valstsvienības paziņoja tās līdzšinējais kapteinis Filips Lāms, bet par viņa sekotāju kļuva Bastians Šveinšteigers. Tikmēr Boatengs apliecinājis, ka nākotnē noteikti vēlas būt komandas kapteinis.

Boatengs, kura tēvs nāk no Ganas, Vācijas izlasē jau aizvadījis 50 spēles, bet valstsvienībā viņš debitēja 2009.gadā.

Tiesa, pašlaik 26 gadus vecais aizsargs jau uz laiku bija Vācijas izlases kapteinis, kad šādu godu uzņēmās pirms diviem gadiem aizvadītās pārbaudes spēles laikā pret Argentīnu.

"Jā, biju komandas kapteinis uz īsu laiku, taču tas būtu pavisam citādi, ja es kā kapteinis izvestu vienību laukumā," izteicās Boatengs. "Izlases galvenais treneris Joahims Lēvs redz, ka neesmu futbolists, kurš visu laiku uz laukuma bļauj uz citiem, bet spēju ar savu sniegumu saukt cīņā pārējos. Turklāt lēmums par kapteiņa apsēja piešķiršanu nedrīkst balstīties uz cilvēka ādas krāsu. Sevi redzu kā vācieti un vēlos to parādīt."

Tiesa, kamēr pašreizējais izlases kapteinis Šveinšteigers bija savainots, viņa pienākumus uzņēmās vārtsargs Manuels Noiers un pussargs Sami Kedira.

Boatenga pusbrālis Kevins Prinss Boatengs tikmēr pārstāv Ganas valstsvienību, taču spēlē citā Vācijas klubā Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Vācijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā četru spēļu laikā iekrājusi septiņus punktus, kas tai ļauj ieņemt otro vietu D apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!