Foto: AP/Scanpix

Konfederāciju kausa izcīņu futbolā sestdien ar pārliecinošu panākumu uzsāka sacensību mājiniece Brazīlija, kas ar rezultātu 3:0 (1:0) pieveica Japānu.

Rezultātu jau trešajā minūtē atklāja 21 gadu vecā valsts zvaigzne Neimars, kas nesen pievienojās Spānijas komandai "Barcelona".

Otrā puslaika sākumā rezultātu dubultoja Paulinju, kurš savas karjeras pirmsākumos spēlējis arī Lietuvas čempionātā, bet punktu mačam jau kompensācijas laikā pielika uz maiņu uznākušais Žu.

Brazīlijas izlase uzvarējusi tikai divās no pirmajām septiņām spēlēm kopš Luiša Felipes Skolari atgriešanās galvenā trenera amatā.

"Ja mēs turpināsim spēlēt šādi, būsim spējīgi pieveikt jebkuru," pēc mača uzsvēra Skolari.

Šajās dienās Brazīlijā arī aktīvi risinās dažādi protesti. Akcijā pirms pašas spēles tika arestēti 20 cilvēki, kā arī ievainoti septiņi policisti un 23 demonstranti.

Pirms tam piektdien protesta akcijā bija izgājuši bezpajumtnieki, bet ceturtdien policija veica simtiem arestu, kad vairākās valsts pilsētās cilvēki protestēja pret augošajām cenām. Tāpat sestdien miermīlīgu protestu veica studenti, bet svētdien valstī gaidāms protests pret sabiedriskā transporta cenu pieaugumu.

Otrajā A grupas pirmās kārtas mačā svētdien Itālija spēkosies ar Meksiku.
Tikmēr B grupā savā starpā spēkosies Spānijas, Urugvajas, Nigērijas un Taiti valstsvienības.

Konfederāciju kauss jau ierasti notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra. 2014.gada Pasaules kausa izcīņa no nākamā gada 12.jūnija līdz 13.jūlijam risināsies Brazīlijā.

Konfederāciju kausa izcīņa notiks sešās Brazīlijas pilsētās, bet Pasaules kausa finālturnīra spēles tiks aizvadītas 12 valsts pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!