Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas policija sākusi izmeklēšanu par Anglijas premjerlīgas čempionvienības "Manchester City" un Kotdivuāras futbola izlases zvaigznes Jaja Turē rasistisku apvainošanu sociālajā tīklā "Twitter".

Pašlaik 31 gadu vecais pussargs pirmdien no jauna aktivizējis savu sociālā tīkla profilu, pēcāk izpelnoties virkni rasistiski nievājošu komentāru. Policija par to saņēmusi daudzus iesniegumus, tajā skaitā no populārās antirasisma labdarības organizācijas "Kick it Out".

Turē pirms pieciem mēnešiem slēdza savu "Twitter" profilu, lai varētu koncentrēties izlases startam Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā. Atgriežoties tīkla apritē, futbolists pēc uzvaras Mančestras derbijā pār "United" komandu ar 1:0 pirmdien ierakstīja "Liels prieks atgriezties šeit pēc vakar gūtās lieliskās uzvaras. Tagad visas domas par nākamo spēli. Visiem veiksmīgu pirmdienu".

Atbildē uz ierakstu futbolists saņēma daudzus aizskarošus komentārus no citiem tīkla lietotājiem.

"Viņš ir pieredzējis spēlētājs. Turē allaž ir centies cīnīties pret šādām parādībām, tomēr nedomāju, ka tas var kaut kā ietekmēt viņa sniegumu. Ceru, ka atbildīgie cilvēki veiks pareizus soļus," paudis "City" komandas galvenais treneris Manuels Pelegrīni.

Pagājušajā sezonā Turē tika rasistiski apvainots UEFA Čempionu līgas mačā, kad ar šādu rīcību izcēlās Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētās Krievijas komanda Maskavas CSKA līdzjutēji. Abas komandas turnīrā tiekas arī šosezon, bet trešdien tām paredzēts savstarpējs duelis Mančestrā.

Turē ir viens no pretendentiem uz šīgada "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu", ko pasniedz gada labākajam pasaules futbolistam. Viņš iepriekšējos trīs gados pēc kārtas atzīts par Āfrikas labāko futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!