Foto: Reuters/Scanpix

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) ir noraidījusi bijušā Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidenta Zepa Blatera apelāciju, atstājot spēkā viņam piespriesto sešu gadu diskvalifikāciju no jebkādām futbola aktivitātēm nacionālā un starptautiskā līmenī, informē CAS.

Kā zināms, pēc apsūdzībām korupcijā FIFA Ētikas komisija Blateram piesprieda astoņu gadu diskvalifikāciju, ko FIFA apelācijas komisija vēlāk saīsināja līdz sešiem gadiem.

Arī šo soda termiņu 80 gadus vecais Blaters vēlējās apstrīdēt, bet jau Sporta Arbitrāžas tiesā, un šā gada martā iesniedza apelāciju, ko tiesa izskatīja augustā 14 stundas ilgā sēdē.

Aizliegums ieņemt jebkādus ar futbolu saistītus amatus un piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās oficiālās aktivitātēs Blateram tiks piespriests pēc apsūdzības nelikumīgā līdzekļu piešķiršanā Eiropas Futbola savienības (UEFA) bijušajam prezidentam Mišelam Platinī. Blaters uzstāja, ka maksājums divu miljonu Šveices franku apmērā noticis pēc mutiskas vienošanās, ko Šveices likumdošana pieļauj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!