Foto: AFP/Scanpix

Latvija asi nosoda teroristiskā grupējuma "Islāma valsts Irākā un Levantē" (ISIL) veikto terora aktu, nežēlīgi nogalinot gūstā saņemto Japānas pilsoni Kendži Goto, teikts svētdien izplatītajā Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Tāpat Latvija izteikusi stingru nosodījumu jebkāda veida terora un vardarbības aktiem un paudusi visdziļāko līdzjūtību Goto ģimenei un tuviniekiem.

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka sestdien ISIL nemiernieki publicējuši video, kurā it kā redzama nāves soda izpilde Japānas žurnālistam Goto.

Savukārt pirms nedēļas teroristiskais grupējums publicējis video, kurā par diviem sagūstītiem Japānas pilsoņiem pieprasīja izpirkuma naudu 200 miljonu dolāru apmērā (178 miljoni eiro). Japāna paziņoja, ka atsakās pildīt šo teroristu prasību, vienlaikus norādot, ka darīs visu iespējamo, lai savus pilsoņus glābtu.

Pēc izpirkuma naudas nesaņemšanas, ISIL izplatīja vēl vienu video, kurā bija redzams viens no sagūstītajiem japāņiem. Gūsteknis rokās turējis attēlu, kurā, iespējams, redzams otrs gūsteknis ar nogrieztu galvu. Vairāki speciālisti gan apšaubījuši video autentiskumu, vēsta CNN.

Nogalinātais žurnālists Goto kara zonās strādājis vairāk nekā 20 gadus, tostarp Āfrikā, Afganistānā un Tuvajos Austrumos, bet 2014.gada oktobrī viņš saņemts gūstā Sīrijā, liecina Ārlietu ministrijas informācija.  

Jau ziņots, ka Japānu saniknojis nāves soda izpildes video, un valsts premjerministrs paziņojis, ka Japāna "nepadosies cīņā ar terorismu", kā arī paplašinās savu atbalstu valstīm, kas cīnās pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!