Foto: F64

Latvijas futbola izlases kandidātu vidū pirms nākamajā mēnesī gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Čehiju un Turciju iekļauti ilgstoši traumas ārstējušais Aleksandrs Cauņa, kā arī iespējamie debitanti Edgars Jermolajevs un Igors Kozlovs.

Cauņa iepriekšējo reizi Latvijas izlases kandidātu vidū bija pērn novembrī, kad izgāja laukumā sagrāvē pret Nīderlandi, bet kopš tā laika viņš cīnījies ar dažādām traumām.

Tikmēr pussargi Jermolajevs un Kozlovs starp izlases kandidātiem iekļauti pirmoreiz karjerā, turklāt otrais no viņiem pašlaik ir jau 28 gadus vecs

Kandidātu vidū arī šoreiz nav iekļauts uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kā arī sastāvā vairs nav pieredzējušā vārtsarga Aleksandra Koliņko, kurš nesen pēkšņi kļuva par Jūrmalas "Spartaka" komandas galveno treneri, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF). Koliņko vietā sastāvā iekļauts "Jelgavas" vārtsargs Kaspars Ikstens.

Tāpat kandidātu vidū atgriezies aizsargs Antons Kurakins, kurš šovasar sekmīgi debitējis Skotijas premjerlīgas kluba Hamiltonas "Academical" rindās. Viņš sastāvā aizstājis Alanu Siņeļņikovu no "Ventspils" komandas.

Tikmēr vidējā līnijā "Skonto" pussargi Kozlovs un Jermolajevs, kā arī Cauņa salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu aizstājuši "Ventspils" pārstāvi Juriju Žigajevu, traumu ārstējošo Arti Lazdiņu no "Jelgavas", kā arī Daniilu Ulimbaševu no Jūrmalas "Spartaka", kurš iepriekšējā reizē starp izlases kandidātiem bija iekļauts pirmoreiz karjerā.

Latvijas izlase ar Turciju spēkosies 3. septembrī izbraukumā, bet spēle ar Čehiju risināsies 6. septembrī savā laukumā.

Latvijas izlase vienkopus uz treniņnometni sapulcēsies svētdien, 30.augustā, un turpmākās dienas dzīvos viesnīcā "Jūrmala Spa & Conference Centre", Jūrmalā. Valstsvienības pirmais atklātais treniņš paredzēts 30. augustā plkst.18 Slokas pilsētas stadionā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar astoņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi trīs un vienu punktu.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pirms spēlēm ar Turciju un Čehiju:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Šteinbors (Ammohostas "Nea Salamis", Kipra), Kaspars Ikstens ("Jelgava");

aizsargi - Kaspars Gorkšs (bez kluba), Vitālijs Maksimenko ("Liepāja"), Vitālijs Jagodinskis (Užhorodas "Hoverla", Ukraina), Kaspars Dubra (Borisovas BATE, Baltkrievija), Vladislavs Gabovs (Kelces "Korona", Polija), Gints Freimanis ("Jelgava"), Antons Kurakins ("Hamilton Academica", Skotija);

pussargi - Jānis Ikaunieks ("Metz", Francija), Artūrs Zjuzins (Orenburgas "Gazovik", Krievija), Oļegs Laizāns ("Ventspils"), Aleksandrs Fertovs ("Korona"), Aleksejs Višņakovs, Edgars Jermolajevs, Igors Kozlovs (visi - "Skonto"), Igors Tarasovs (Belastokas "Jagiellonia", Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija);

uzbrucēji - Deniss Rakels (Krakovas "Cracovia", Polija), Eduards Višņakovs (Hožuvas "Ruch", Polija), Valērijs Šabala ("Club Brugge", Beļģija), Artūrs Karašausks ("Skonto").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!