Foto: F64

Par aizejošā gada Latvijas labāko futbolistu nosaukts pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš šo godu izpelnījies otro reizi pēc kārtas.

Cauņa par labāko 2012.gada Latvijas futbolistu tika nosaukts ceturtdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Gada laureātu vakarā.

Pirms Cauņas divus gadus pēc kārtas par valsts labāko futbolistu tika nosaukts aizsargs Kaspars Gorkšs.

Cauņa šogad spējis nostiprināties spēcīgās Krievijas komandas Maskavas CSKA pamatsastāvā, turklāt kļuvis par regulāru tās sākumsastāva spēlētāju, palīdzot komandai ziemas pārtraukumā doties kā premjerlīgas čempionāta līderiem.

Aizvadītajās 19 šīs sezonas premjerlīgas spēlēs Cauņa 16 reizes devies vienības starta sastāvā, izlaižot tikai vienu maču, ko pussargs bija spiests darīt saņemta noraidījuma dēļ. Cauņa Krievijas čempionātā šosezon guvis trīs vārtus.

Cauņa pagājušā gada vasarā noslēdza līgumu ar CSKA komandu uz pieciem gadiem, vēlāk debitējot UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Latvijas izlasē 24 gadus vecais pussargs līdz šim aizvadījis 36 spēles, kurās guvis desmit vārtus.

Tikmēr par gada labāko Latvijas futbolisti trešo reizi nosaukta Guna Āboliņa, par gada labāko telpu futbolistu kļuvis Aigars Bondars, bet par labāko pludmales futbolistu - Sergejs Vasiļjevs.

Citviet virslīgas čempionāta balvu nominācijās uzvarēja "Metta"/LU (labākā futbola spēļu organizācija), Daugavpils "Daugavas" gruzīnu uzbrucējs Mamuka Gongadze (labākais vārtu guvējs un labākais uzbrucējs), "Skonto" pārstāvis Germans Māliņš (labākais vārtsargs), vēl viens "Skonto" spēlētājs Vitālijs Maksimenko (labākais aizsargs), "Liepājas metalurga" futbolists Vladimirs Kamešs (labākais pussargs un labākais futbolists) un Daugavpils "Daugavas" vadītājs Ivans Tabanovs (labākais treneris).

"Godīgas spēles jeb "fair play" balvu" pirmajā līgā saņēma Daugavpils komanda BFC "Daugava", bet virslīgā pie šī goda tika čempioni Daugavpils "Daugava".

Savukārt pirmās līgas rezultatīvākā spēlētāja un labākā futbolista tituli pienācās Ilūkstes NSS pārstāvim Pāvelam Riževskim.

Par Latvijas gada labāko tiesneša asistentu ceturto gadu pēc kārtas nosaukts Haralds Gudermanis, bet par labāko tiesnesi - Vadims Direktorenko.

Par "Jura Docenko balvas" ieguvējiem - Latvijas labākais jaunatnes futbola treneris/pedagogs - kļuva Andrejs Gluščuks un Jurijs Hudjakovs, Genādija Šitika piemiņas balvu "Labākais jaunatnes futbola organizators" saņēma Aleksandrs Kohans, par Latvijas radošāko bērnu un jauniešu futbola klubu jau trešo gadu pēc kārtas tika nosaukta Futbola skola "Metta", bet "Ilmāra Liepiņa (Rīgas FS treneris) balvu" - Latvijas jaunatnes labākais futbolists - saņēma "Skonto" uzbrucējs Valērijs Šabala.

Par gada labāko futbola fotogrāfu atzīts "Sporta Avīzes" fotogrāfs Romāns Kokšarovs, par labāko futbola žurnālistu nosaukts Ilvars Koscinkevičs no "Sporta Avīzes", bet par labāko futbola masu mediju - portāls "Sportacentrs.com".

Virslīgas speciālbalvas saņēma Ivars Āboliņš (labākais žurnālists prognozētājs) un Edmunds Novickis (patriotiskākais žurnālists).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!