Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Vārtus Krievijas premjerlīgas čempionāta jaunās sezonas piektajā spēlē svētdien guva pagājušā gada labākais Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa, bet viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda svinēja uzvaru.

Iepriekš Cauņa savainojuma dēļ kluba rindās trenējās pēc individuālas programmas, kā arī nepalīdzēja Latvijas izlasei pārbaudes cīņā pret Melnkalni, tomēr aizvadītajā mačā piekto reizi pēc kārtas šosezon devās CSKA sākumsastāvā, palīdzot vienībai ar 3:0 (2:0) viesos uzvarēt Saranskas "Mordovija" futbolistus.

Laukumu Cauņa pameta 85.minūtē, kad tika nomainīts, bet 57.minūtē pussargs izcēlās ar rezultatīvu sitienu, pēc Alana Dzagojeva piespēles raidot bumbu jau tukšos pretinieku vārtos.

Šie Cauņam bija pirmie vārti Krievijas premjerlīgas čempionātā.

Pārējos vārtus CSKA vienības labā guva Zorans Tošičs un Dzagojevs.

Ar deviņiem punktiem piecās spēlēs CSKA pašlaik kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

CSKA ļoti neveiksmīgi aizvadīja pagājušās sezonas Krievijas čempionāta trešo apli un pēdējā kārtā zaudēja kopvērtējuma otro vietu, kas līdz ar to vienībai šosezon liegs startēt UEFA Čempionu līgā.

Cauņa pagājušā gada vasarā noslēdza līgumu ar CSKA komandu uz pieciem gadiem.

Aizvadītās sezonas Krievijas premjerlīgas čempionāts ilga pusotru gadu, jo no šīs sezonas valstī ieviesta rudens-pavasara izspēles kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!