Foto: LETA

Latvijas futbola izlases treniņnometnei pirms 14.augustā gaidāmās pārbaudes spēles izbraukumā pret Igaunijas valstsvienību tomēr nepievienosies pussargs Aleksandrs Cauņa, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pašlaik traumētais Cauņa iepriekš tika iekļauts izlases kandidātu sarakstā, lai arī bija skaidrs, ka viņš laukumā nevarēs doties. Jaunais izlases galvenais treneris Marians Pahars vēlējies, lai spēlētājs būtu kopā ar kolektīvu jau no pirmās dienas un dotos uz Tallinu atbalstīt komandu spēlē ar Igauniju.

Lēmums par Cauņas neierašanos Rīgā pieņemts pēc valstsvienības treneru konsultācijas ar viņa pārstāvētā Krievijas kluba Maskavas CSKA vadību. Abas puses vienojās, ka pašreizējā situācijā spēlētājam nepieciešams nodrošināt sekmīgu rehabilitācijas procesu pēc jūlija sākumā gūtā savainojuma.

Cauņas vietā uz izlasi neviens futbolists netiks izsaukts, tāpēc spēlei ar Igauniju gatavošanos plāno sākt iepriekš nosauktie 22 futbolisti.

Gaidāmais mačs Paharam būs debija pie izlases stūres. Viņš komandu pārņēma jūlija vidū no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova.

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies 11.augustā viesnīcā "Lielupe", kur dzīvos līdz izbraukšanai uz Tallinu. Valstsvienība aizvadīs divus treniņus "Arkādijas" stadionā Rīgā, kā arī vienu treniņu Slokas stadionā Jūrmalā. Uz Tallinu komanda dosies 13.augustā no rīta un tās pašas dienas vakarā spēles mājvietā aizvadīs pirmsspēles treniņu.

Pēc šī mača Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Igauniju:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Germans Māliņš (Borisovas BATE, Baltkrievija), Aleksandrs Koļinko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija);

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Vitālijs Jagodinskis (Kijevas "Dinamo", Ukraina), Vitālijs Maksimenko (Braitonas "Albion", Anglija), Nauris Bulvītis, Renārs Rode, Vladislavs Gabovs, Alans Sineļņikovs (visi - "Skonto");

pussargi - Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika"), Vladimirs Kamešs (Permas "Amkar", Krievija), Juris Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (visi - "Skonto"), Jurijs Žigajevs ("Ventspils"), Andrejs Kovaļovs (Daugavpils "Daugava");

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Deniss Rakels (Ļubinas "Zaglebie", Polija), Valērijs Šabala ("Skonto").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!