Foto: LETA
Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, gūstot vārtus 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ar Gruziju, bija domājis izpildīt centrējumu.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas valstsvienība izbraukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 1:0, bet vienīgos vārtus pēc standartistuācijas guva Cauņa.

"Lieliski, ka beidzot uzvarējām un guvām trīs punktus. Saņēmāmies tieši tajā laikā, kad tas bija nepieciešams - kvalifikācijas ciklā," pēc mača izteicās Cauņa. "Kopumā nospēlējām salīdzinoši labi. Vārtu guvumā biju plānojis centrējumu, tomēr bumbas šeit lido nenormāli, tāpēc tā sanāca. Beigās nogurām, jo viņiem bija lielāka bumbas kontrole. Tāpat pretinieki bija tehniski futbolisti. Tagad jānospēlē labi mājās gaidāmajā mačā ar Grieķiju, lai uz spēlēm nāktu vairāk līdzjutēju."

"Esam ļoti priecīgi par šo svarīgo uzvaru. Priekš mums kā jauniem futbolistiem trīs punkti ir ļoti svarīgi. Tagad būs vieglāk spēlēt pret grieķiem, jo šodien nospēlējām ļoti labi," stāstīja uzbrucējs Edgars Gauračs.

"Spēle bija grūta, bet izturējām, Kaut spēks spēles beigās vēl bija palicis, cīņa bija ļoti nogurdinoša," piebilda Rits Krjauklis.

Izlases aizsargs Oskars Kļava atgādināja, ka nākamajā mačā valstsvienībai būs jāiztiek bez Kaspara Gorkša, kurš nevarēs spēlēt dzelteno kartīšu normas dēļ.

"Gorkšs nespēlēs, ceru, ka bez viņa nospēlēsim vēl labāk. Laukumā būs jānāk kādam citam spēlētājam, tas būs grūti, bet cīnīsimies," stāstīja Kļava. "Šodien laukumā bija komandas sniegums kāds nepieciešams vienmēr. Arī pret Grieķiju spēlēsim kā otrais numurs, tomēr parādīsim kvalitatīvu futbolu - mums zaudēt nav ko. Nepieciešams iegūt pārliecību, ko ar katru uzvaru saņem arvien vairāk."

"Bija grūta spēle, pretinieki vairāk kontrolēja bumbu, bet mums izdevās pretuzbrukumi, tāpēc bīstamu momentu viņiem nemaz nebija tik daudz," teica Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins. "Savukārt mēs realizējām savu momentu un uzvarējām. Tāpat šodien mums palīdzēja vārtu konstrukcija - paveicās."

"Ļoti patīkami uzvarēt tik labu komandu, turklāt izbraukumā. Ilgi gaidījām panākumu," stāstīja komandas aizsargs Deniss Ivanovs. "Pret Grieķiju spēlēsim tāpat, ar šādu noskaņojumu. Visa komanda spēlēja labi izbraukumā un izmantoja savas iespējas uzbrukumā. Treneri izvēlējās pareizo taktiku, tāpēc izdevās uzvarēt."

Kā ziņots, citās F grupas spēlēs piektdien Grieķijas izlase ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Izraēlu, bet Horvātija viesos ar 3:1 (2:1) pārspēja Maltas valstsvienību.

2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 17 punktiem septiņās spēlēs atrodas Grieķija, tai ar 16 punktiem septiņos mačos seko Horvātija, bet Izraēlas izlase ar 13 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Gruzijas valstsvienība ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem ceturto vietu, Latvijas izlase tikusi pie septiņiem punktiem septiņos mačos un zaudējusi reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram, bet pēdējā, sestajā, vietā atrodas Maltas izlase, kas joprojām cīnās bez punktiem.

Jau vēstīts, ka pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šī gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!