Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svarīgu uzvaru Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta mačā svētdien izcīnīja Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā valsts čempionvienība Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Artūra Karašauska pārstāvēto Kazaņas "Rubin" komandu.

Līdz ar to Maskavas klubs izcīnīja savu septīto panākumu turnīrā pēc kārtas un joprojām saglabā izredzes aizstāvēt valsts čempiontitulu, kā arī gūt vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā.

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja CSKA uzbrucējs Alans Dzagojevs, bet otrā puslaika ieskaņā viesu kluba spēlētājs Aleksandrs Prudņikovs rezultātu izlīdzināja. Taču uzvaras vārtus 53.minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu guva Seidū Dumbija no Kotdivuāras, gūstot savus 15.vārtus šīs sezonas turnīrā.

Cauņa, kurš šajā sezonā piedalījies vien četros mačos, spēlē nepiedalījās, jo turpina atkopties no savainojuma.

Savukārt Karašausks atkal nebija "Rubin" komandas pieteikumā.

Tāpat šajā kārtā pie panākumiem tika abas pārējās turnīra vadošās komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" un Maskavas "Lokomotiv".

"Zeņit" futbolisti savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Volga" klubu, bet "Lokomotiv" ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja "Krasnodar" vienību, uzvaras vārtus gūstot vien mača pēdējā minūtē.

Krievijas premjerlīgas kopvērtējuma vadībā ar 27 spēlēs iekrātiem 59 punktiem atrodas "Zeņit", bet no tās tikai par punktu atpaliek "Lokomotiv", kamēr CSKA ar 55 punktiem ir trešā. Pirmo piecinieku tikmēr ar 46 un 44 punktiem noslēdz attiecīgi divi Maskavas klubi - "Dinamo" un "Spartak", kuriem gan spēle rezervē.

Tikmēr "Rubin" tikusi pie 31 punkta un ir desmitā.

Līdz sezonas beigām atlikušas vēl trīs kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!