Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA sestdien valsts premjerlīgas čempionāta mačā izrāva uzvaru pret vienu no turnīra pastarītēm Jekaterinburgas "Ural".

CSKA komanda Jekaterinburgā bija pārāka ar 4:3 (2:1).

Pirmie mača rezultātu atklāji mājinieki "Ural" futbolisti, kuriem jau desmitajā minūtē izcēlās armēnis Edgars Manučarjans, bet 29.minūtē Alans Dzagojevs panāca izlīdzinājumu, savukārt pirmā puslaika kompensācijas laikā Romāns Jeremenko vadībā jau izvirzīja maskaviešus.

Tiesa, desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma Fjodors Smolovs atkal līdzsvaroja rezultātu uz tablo, bet neilgu laiku vēlāk Seidū Dumbija no Kotdivuāras no jauna vadībā izvirzīja CSKA. Tomēr Maskavas klubs atkal vadību nosargāt nespēja, jo 83.minūtē neizšķirtu panāca Aleksandrs Jerokins.

Taču CSKA tomēr izdevās izraut uzvaru, jo vienu minūti pirms pamatlaika beigām Dumbija guva uzvaras vārtus.

Cauņa šim mačam nebija pieteikts, jo joprojām turpina atkopties no savainojuma. Šīs nedēļas sākumā apritēja tieši gads, kopš Cauņa nav piedalījies oficiālās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Cauņa laukumā izgāja vien četrās premjerlīgas čempionāta spēlēs, kā arī UEFA Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā. Kārtējā kājas savainojumā Cauņa iedzīvojās jūlija vidū, bet vēlāk arī guva jaunu muskuļu traumu.

Līdz šim pēdējo reizi oficiālā mačā Cauņa piedalījās pagājušā gada 22.septembrī.

Tikmēr pirmos punktus šosezon zaudējusi Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda, kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Maskavas "Spartak" futbolistiem.

Līdz šim "Zeņit" vienība bija triumfējusi visās astoņās šīs sezonas premjerlīgas spēlēs.

Pateicoties uzvarai, CSKA ar deviņās spēlēs iekrātu 21 punktu izvirzījusies kopvērtējuma otrajā vietā, kamēr "Ural" ar četriem punktiem ir priekšpēdējā 16 komandu konkurencē.

Līderes godā joprojām atrodas "Zeņit", kas deviņās spēlēs tikusi pie 25 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!