Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas futbola čempionvienība Maskavas CSKA, kuru pārstāv Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, 2.oktobrī paredzēto UEFA Čempionu līgas mājas spēli pret Pilzenes "Viktoria" no Čehijas aizvadīs Sanktpēterburgā.

Kā vēsta UEFA pārstāvji, CSKA regulārā mājas spēļu vieta "Khimki" stadions nemitīgā lietus dēļ nav gatava uzņemt Čempionu līgas futbolu. Maskavas kluba vadība lūdza CSKA paredzēto spēli aizvadīt Sanktpēterburgas "Petrovskij" stadionā, bet tur spēlējošais "Zeņit" klubs šim aicinājumam piekrita.

"Mēs sakām paldies "Zeņit" kluba vadībai par palīdzību šajā grūtajā situācijā," vēsta CSKA oficiālā mājaslapa.

Interesanti, ka CSKA rezerves stadions atrodas Krasnodarā, taču šis stadions būs nepieciešams vietējam futbola klubam "Kubaņ", kas dienu vēlāk aizvadīs UEFA Eiropas līgas spēli pret Svonsī "City" no Anglijas.

Sanktpēterburgas "Petrovskij" stadions ir mājvieta "Zeņit" klubam, tāpēc sagaidāms, ka par šo vadības lēmumu nebūs priecīgi "Zeņit" fani, kuri jau vēsturiski ir naidīgās attiecībās ar CSKA atbalstītājiem.

Pagaidām nav skaidrības par pārējām CSKA mājas spēlēm grupu turnīra ietvaros. Maskavas kluba vadība vēsta, ka lēmums tiks pieņemts vēlāk.

Kā zināms, Cauņa gan gaidāmajā mačā nepiedalīsies, jo pašlaik atlabst no kreisās kājas pirksta lūzuma.

Pirms tam pirmajā UEFA Čempionu līgas D apakšgrupas kārtā Cauņa aizvadīja pilnu spēli, bet CSKA viesos ar 0:3 zaudēja kausa īpašniekiem Minhenes "Bayern" no Vācijas. Savukārt citā pirmās kārtas spēlē Anglijas vicečempioni Mančestras "City" izbraukumā ar 3:0 uzvarēja "Viktoria" futbolistus.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!