Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda sestdien Krievijas premjerlīgas pēdējā kārtā nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Sezonas noslēdzošajā mačā CSKA izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Rostov" komandu.

Maskavas klubs izglābās no zaudējuma vien mača izskaņā, jo rezultātu 45.minūtē pēc precīza 11 metru soda sitiena atklāja "Rostov" aizsargs Vitālijs Djakovs. Tomēr CSKA panāca izlīdzinājumu, kad divas minūtes līdz pamatlaika beigām precīzi sita zviedru pussargs Pontuss Vernblūms.

Latvijas futbolists šim mačam nebija pieteikts, jo, kā ziņots, Cauņam pēc kārtējā savainojuma gūšanas šī sezona noslēgusies.

Iepriekš šomēnes kļuva zināms, ka Cauņa guvis kreisās potītes traumu, kas izrādījusies gana nopietna, lai liktu beigt sezonu. Tāpat pussargs nav iekļauts izlases kandidātu sarakstā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei, kurā Latvija 12.jūnijā savā laukumā tiksies ar spēcīgo Nīderlandi.

Cauņa šosezon Krievijas čempionātā kopā aizvadīja piecas spēles, kurās kopējais laiks bija 85 minūtes, kas nav pat viens pilns mačs. To laikā Latvijas futbolists ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās. Tāpat pussargs vienreiz piedalījās Krievijas kausa izcīņas mačā, bet divreiz izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas cīņās.

Pateicoties iegūtajam punktam, CSKA nodrošināja otro vietu turnīrā un iespēju piedalīties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Turklāt Maskavas kluba sīvākie konkurenti "Krasnodar" sestdien izbraukumā cīnījās 1:1 (1:1) ar Maskavas "Dinamo", kas neļāva viņiem pakāpties uz otro pozīciju.

Krievijas čempionātu kopvērtējuma pirmajā vietā noslēdza Sanktpēterburgas "Zeņit", kas jau vairākas kārtas pirms turnīra beigām bija nodrošinājusi čempiones titulu un noslēdzošajā kārtā ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica Maskavas "Lokomotiv". Tās kontā bija 67 punkti 30 spēlēs. Septiņus punktus no tās atpalika divas komandas - CSKA un "Krasnodar", bet labāku papildrādītāju dēļ otro vietu izcīnīja tieši Maskavas klubs. UEFA Čempionu līgai automātiski kvalificējas pirmās vietas ieguvēja, bet otrajai labākajai komandai ir iespēja piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Savukārt nākamās trīs komandas piedalīsies UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!